Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική διάθεση με το βλέμμα στη FED

Μόνιμος μοχλός της ανοδικής τάσης παραμένει ο ΟΤΕ, ενώ οι τράπεζες ακολουθούν. Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η συντήρηση της ανοδικής τάσης για τον FTSE-20, εάν δεν πιεστούν σήμερα τα ξένα χρηματιστήρια, που έχουν το βλέμμα στραμμένο στην απογευματινή συνεδρίαση της FED. Άλλωστε, οι ξένοι οίκοι φαίνονται να ”πριμοδοτούν” και πάλι τις ελληνικές τράπεζες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρα απόφασης για την πιθανότατη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, που σε συνδυασμό με τις χθεσινοβραδινές πιέσεις στη Wall Street θα μπορούσαν να ανακόψουν τη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος στη Σοφοκλέους.

Ο FTSE-20 στις 1.273,15 μονάδες παραμένει σε ανοδική φορά (και σε υπεραπόδοση από την αρχή του χρόνου). Η ισχυροποίηση της τάσης του αποδίδεται πέραν των άλλων στην επανάκαμψη αγοραστών για τραπεζικές μετοχές, μετά την... ομοβροντία ξένων οίκων για τα περιθώρια ανόδου.

Χθες, ήταν η Eurobank, χωρίς να υστερήσει σε αγοραστές η Alpha Bank, αντέδρασε προς τα 18,76 ευρώ η Εθνική, ενώ παραμένει σταθερά σε υποαπόδοση η Εμπορική.

Και στην Πειραιώς όμως εντολές αγοράς υπήρχαν μέχρι τα 9,44 ευρώ (υψηλή τιμή ημέρας), ενώ εξασθενεί η πίεση στη μετοχή του ΟΠΑΠ (πάντα σταθερά πάνω από τα 15,40 ευρώ).

Αυξημένες συναλλαγές και στη Motor Oil, με την τιμή της στα 8,16 ευρώ και την HSBC να αναθεωρεί την τιμή-στόχο.

Η μετοχή όμως των τριών τελευταίων εβδομάδων -ίσως η σταθερότερη επιλογή και εμμονή της στήλης- είναι αυτή του ΟΤΕ. Όπως πολύ εύγλωττα σημειώνεται στην πρωινή αναφορά της Marfin Analysis, ο χειρισμός του ”σερβικού προβλήματος” επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο τη διαχειριστική διάθεση και δεινότητα της νέας διοίκησης.

Θα πρέπει επίσης να εξεταστεί συνολικότερα η συμπεριφορά των αγοραστών στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς απορροφήθηκε προσφορά 1,5 εκατ. τεμαχίων για να κλείσει η μετοχή στα 11,2 ευρώ.

Προφανώς, η προσέγγιση της τιμής των 11,5 ευρώ είναι εφικτή στις επόμενες συνεδριάσεις.

Εάν μάλιστα η απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ δεν επιφυλάξει εκπλήξεις και αντιδράσει αργότερα η Wall, τότε για τον Γενικό Δείκτη είναι πιθανή η προσέγγιση των 2.365-2.380 μονάδων σε δεύτερο βαθμό.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v