Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι πήραν το πρωτάθλημα αναλύσεων στην Ελλάδα!

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή έλαβε από τον διεθνή οίκο AQ Research το πρώτο βραβείο για την Ελλάδα αναφορικά με τις προτάσεις του τμήματος ανάλυσής της, ενώ από πλευράς αναλυτών στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Στέργιος Σουγιουτζόγλου της UBS. Ποιοι ακολουθούν στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιριών, αλλά και των αναλυτών!

Ποιοι πήραν το πρωτάθλημα αναλύσεων στην Ελλάδα!
Την πρώτη της αξιολόγηση αναφορικά με τους αναλυτές που καλύπτουν τις ευρωπαϊκές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη εταιρία ανάλυσης AQ Research, μελετώντας τις σχετικές αλλά και τις απόλυτες αποδόσεις των συστάσεών τους στη διάρκεια 12 μηνών, ήτοι έως τις 30 Ιουλίου του 2004.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η Π&Κ Χρηματιστηριακή κατέκτησε την πρώτη θέση, η Eurocorp Χρηματιστηριακή τη δεύτερη, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Σίγμα Χρηματιστηριακή και στην τέταρτη η Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή.

Από πλευράς αναλυτών που καλύπτουν ελληνικές μετοχές, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Στέργιος Σουγιουτζόγλου της UBS, τη δεύτερη ο Γιάννης Καριώτης της Eurocorp Χρηματιστηριακής, την τρίτη η Νατάσα Ρουμαντζή της Σίγμα Χρηματιστηριακής, την τέταρτη ο Μάνος Σταθουδάκης της Alpha Finance, την πέμπτη η Στέλλα Δημαράκη της Marfin Hellenic και την έκτη ο Γιώργος Γρηγορίου της Eurocorp Χρηματιστηριακής.

Στην έρευνα της AQ Research από τις ”εθνικές” ομάδες ανάλυσης συνολικά πρώτη ήταν η Fortis Bank, στη δεύτερη θέση ήταν η Oddo Securities, στην οποία εμπεριέχεται η πρώην ομάδα ανάλυσης μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης της Credit Lyonnais και στην τρίτη θέση ήταν η Exane BNPP, ενώ από τις επενδυτικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο οι Deutsche Bank και UBS είχαν τις καλύτερες επιδόσεις.

Η έρευνα περιλαμβάνει συνολικά 537 μετοχές από όλη την Ευρώπη, κεφαλαιοποίησης από 500 εκατ. δολάρια έως 2 δισ. δολάρια. Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της AQ Research κ. Graham Field: ”Η ύπαρξη υψηλής μεταβλητότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στην κατηγορία των midcaps έδωσε την ευκαιρία στους αναλυτές να διακριθούν”.

Γιώργος Α. Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v