Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς η σκυταλοδρομία

”Χθες η Eurobank, σήμερα η Εθνική και αύριο ποιος ξέρει;..”, επισημαίνει με νόημα στέλεχος της αγοράς, στοιχηματίζοντας υπέρ της μετοχής του ΟΤΕ, διαπίστωση που δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, καθώς η κυκλική ενασχόληση των ισχυρών παικτών αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τις ελάχιστες μετοχές – επιλογές τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χθες η Eurobank, σήμερα η Εθνική και αύριο ποιος ξέρει;..”, επισημαίνει στέλεχος της αγοράς, στοιχηματίζοντας υπέρ της μετοχής του ΟΤΕ, διαπίστωση που δεν απέχει πολύ από την αλήθεια, καθώς η κυκλική ενασχόληση των ισχυρών παικτών, λίγο - πολύ γνωστών, αποφέρει τα μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα για τις ελάχιστες μετοχές – επιλογές τους.

Όπως είχε σημειωθεί στο αρχικό μας σχόλιο, η έμφαση που δινόταν μέχρι και την Παρασκευή από πανίσχυρους διεθνείς ομίλους για το περιθώριο αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών συνοδεύεται από ανάλογη κίνηση.

Προφανώς, το περίπου 1,5 εκατ. τεμάχια των μετοχών της Εθνικής, σήμερα, δεν πραγματοποιείται ούτε από μικροπενδυτές ούτε από την πλειονότητα των Ελλήνων διαχειριστών.

Προφανώς, αυτοί που επέμεναν με τις αναλύσεις τους και ώθησαν χθες τις Alpha και Eurobank λαμβάνουν ανάλογη θέση σήμερα στην Εθνική.

Στον ΟΠΑΠ η τιμή των 11,20 ευρώ σε στενού εύρους διακύμανση 18 λεπτών μπορεί να ξεγελά, όχι όμως και οι συναλλαγές, καθώς ανέρχονται σε 1 εκατ. τεμάχια και οι πράξεις ξεπερνούν τις 1.500.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση, έπειτα από καιρό, όπου καταγράφεται τετραψήφιος αριθμός πράξεων σε 4 τίτλους του FTSE-20: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και ΟΤΕ.

Στο υπόλοιπο της αγοράς θα πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση της Τιτάν προς τα 20,30 ευρώ, η εκ νέου άνοδος της Motor Oil προς τα 8,34 ευρώ, οι αυξημένες συναλλαγές σε ΕΛΤΕΧ και Πειραιώς, αλλά και η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας προς τα 19,84 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο της αγοράς, θα σταθούμε στην αυξημένη εμπορευσιμότητα -και σήμερα- της Delta Singular στα 2,07 ευρώ, στην κινητικότητα σε ΔΟΛ - Εθνική Ακινήτων γύρω από τα 3,16 ευρώ, στην ανοδική τάση που διαμορφώνεται εκ νέου από τα 6,38 ευρώ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, στην πίεση που εκδηλώνεται προς τα 3,68% για την Ολυμπιακή Τεχνική, αλλά και στην αυξημένη εμπορευσιμότητα στα 1,35 ευρώ για το Ιατρικό Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v