Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιο blue chip έχει σειρά σήμερα;

Διατηρείται η μεσο-μακροπρόθεσμη ανοδική φορά του FTSE-20, καθώς συνεχίζονται οι κυκλικού χαρακτήρα τοποθετήσεις ξένων, ισχυρών επενδυτών. Σε ανοδική φορά οι 5 τραπεζικές μετοχές, αλλά και οι ΟΤΕ, Τιτάν, Cosmote και Motor Oil. Τεχνικός ”στόχος” οι 2.380 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές διευκολύνει τη διαδικασία ”μόχλευσης” που επιχειρείται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο του FTSE-20, η τάση του συγκεκριμένου δείκτη παραμένει μεσοπρόθεσμα ανοδική, καθώς κινείται σταθερά υψηλότερα του ΚΜΟ 30 εβδομάδων.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει τόση σημασία αν θα υπεραποδώσει σήμερα ο FTSE-20 ή αν θα πιεστεί λίγο χαμηλότερα με αφορμή ενδεχόμενη κατοχύρωση θέσεων.

Επιμένουμε πως η ”συστοιχία” θετικών εκθέσεων – αναλύσεων ξένων οίκων για τον τραπεζικό κλάδο δεν έχει ορίζοντα 3-4 συνεδριάσεων, αλλά μεσοπρόθεσμο, σε αυτή τη φάση.

Από τεχνικής πλευράς προέχει η επιβεβαίωση του περιθωρίου αντίδρασης προς τις 2.380 μονάδες προκειμένου να ”δεθεί” το εύρος των 2.365- 2.380, γι’ αυτό θα επιμείνουμε πως η τάση συγκεκριμένων μετοχών του FTSE-20 θα είναι ανοδική ακόμη και στο ενδεχόμενο πρόσκαιρης πίεσής τους σήμερα.

Οι συναλλαγές πάντως και η σύνθεση των αγοραστών χθες προϊδεάζουν για κατοχύρωση του εύρους των 2.365-2.380 σε αυτή τη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v