Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Ο προϋπολογισμός του 2005, η ”σύγχυση” στην αγορά ακινήτων, η αύξηση των επιτοκίων από τη FED, η ασφαλιστική αγορά, ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή Αεροπορία είναι μερικά από τα θέματα σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Ο προϋπολογισμός του 2005, η ”σύγχυση” στην αγορά ακινήτων, η αύξηση των επιτοκίων από τη FED, η ασφαλιστική αγορά, ο διαγωνισμός για την Ολυμπιακή Αεροπορία είναι μερικά από τα θέματα σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Προϋπολογισμός 2005: Υπεραισιόδοξους χαρακτηρίζει η Ημερησία του στόχους της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων και μείωση των δαπανών στο 2005, με στόχο να εμφανιστεί έλλειμμα κάτω από 3%.

Δημόσιο χρέος: Μεσοπρόθεσμα αρνητικές θα είναι οι συνέπειες από μια ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, ενόψει της εφαρμογής, από το 2006, των νέων κανόνων εποπτείας των τραπεζών, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Νέα σύγχυση παρατηρήθηκε στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με την Ημερησία που επισημαίνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει την αγορά αλλά η σύγχυση επιτείνεται.

Δημόσια Περιουσία: Τάξη στο χάος που επικρατεί στην καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης και σε θέματα αιγιαλού και παραλίας, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με στόχος αφενός την αξιοποίηση της λιμνάζουσας δημόσιας περιουσίας που προσεγγίζει τα 2 εκατ. στρέμματα και αφετέρου την αποβολή των καταπατητών που ήδη κατέχουν το 50% της επίσημα καταγεγραμμένης περιουσίας, τονίζει το Κέρδος.

Ασφαλιστικές: Σε εντατικό τεστ αντοχής θα υποβληθεί η ασφαλιστική αγορά έως και το τέλος Οκτωβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την απονομή των πιστοποιητικών φερεγγυότητας στις εταιρίες, σημειώνει η Καθημερινή.

ΚΠΣ: Ελέγχους στους μηχανισμούς του Γ’ ΚΠΣ θα πραγματοποιήσουν από τις 15-20 Οκτωβρίου κοινοτικοί ελεγκτές που έρχονται στην Αθήνα σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως κατά πληροφορίες θα ελεγχθεί η καρδιά του συστήματος και ειδικότερα οι ελληνικοί μηχανισμοί ελέγχου των έργων του Γ΄ ΚΠΣ.

ΟΟΣΑ: Προς τα πάνω αναθεωρεί ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ΟΟΣΑ την εκτιμήσή του για την πορεία των οικονομικών της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας, δίνει όμως ”κακό βαθμό” στην αμερικανική οικονομία, αναθεωρώντας πτωτικά την εκτιμήσή του γι’ αυτήν, σημειώνει το Κέρδος.

FED: Σε αύξηση των επιτοκίων για τρίτη φορά εφέτος προχώρησε η FED σύμφωνα με την Ημερησία, που παράλληλα κάνει λόγο για αισιοδοξία του κ. Γκρίνσπαν όσον αφορά στην οικονομία των ΗΠΑ.

Τουρισμός: Στους λόγους για τους οποίους ο τουρισμός δεν πρέπει να χάσει την κινεζική ευκαιρία αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο επισημαίνοντας πως υπάρχει προβληματισμός για τις ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν.

Κατασκευαστικές: Κατά 13,2% αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις των εισηγμένων ”κατασκευών” στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως στο ίδιο διάστημα κέρδη και τζίρος αυξήθηκαν κατά 4,50%.

Εθνική: ”Υβριδικό” κεφάλαιο ύψους 300-350 εκατ. ευρώ εκδίδει η Εθνική Τράπεζα όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αγροτική Τράπεζα: Οι προθέσεις της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης επιβεβαιώνονται εμμέσως από απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Παπαχρήστου σε ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, αναφέρει Το Βήμα.

Όμιλος Λαναρά: Με δυο εντελώς αντικρουόμενες τοποθετήσεις έληξε η χθεσινή, διαρκείας μιας ώρας, τριμερής συνάντηση για το μέλλον της Fanco του ομίλου Λαναρά τονίζει η Ναυτεμπορική που συμπληρώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πίτερ Μοι, μετέφερε τη θέση της διοίκησης ότι θα ”κλείσουν όλες οι ζημιογόνες μονάδες του ομίλου”, ενώ ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος, μετέφερε τη θέση της κυβέρνησης, ότι ”το υπουργείο δεν υπογράφει ομαδικές απολύσεις”.

Ολυμπιακή: Σε νέο διαγωνισμό πώλησης μιας νέας – της τρίτης στη σειρά – Ολυμπιακής εταιρίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογόσκουφης ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι θα κηρυχθεί άγονος ο εν εξελίξει διαγωνισμός πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών καθώς ως τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής στην εταιρία, η οποία άρχισε να λειτουργεί από την 1/1/2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v