Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Τιμή-στόχος τα 4,2 ευρώ για ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ

Την τιμή-στόχο των 4,2 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21/9, ενώ σε ξεχωριστή ανάλυση επαναδιατυπώνει την ίδια σύσταση και την τιμή–στόχο των επίσης 4,2 ευρώ για τη μετοχή της Άκτωρ.

Π&Κ: Τιμή-στόχος τα 4,2 ευρώ για ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ
Την τιμή-στόχο των 4,2 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2004 και τίτλο ”Σημαντική κρυφή αξία από τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα”.

Σε ξεχωριστή ανάλυση (με την ίδια ημερομηνία), η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την ίδια σύσταση και την τιμή–στόχο των επίσης 4,2 ευρώ για τη μετοχή της Άκτωρ με τίτλο ”H μείωση κερδών έχει ήδη προεξοφληθεί”.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευαστική αγορά, αλλά και στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο ο όμιλος έχει διαφοροποιηθεί όσον αφορά στην κατασκευαστική δραστηριότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει ότι η κατά 70% κατασκευαστική θυγατρική του ομίλου, Άκτωρ συνεισφέρει κατά περισσότερο από 90% στην κερδοφορία του ομίλου και ότι ποσοστό υψηλότερο του 50% της αξίας της Ελληνικής Τεχνοδομικής προέρχεται από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου, όπως είναι τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και η συμμετοχή στο Καζίνο της Πάρνηθας.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως οι εν λόγω δραστηριότητες προσφέρουν σημαντικές ”κρυφές αξίες” για τους μετόχους της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Πάντως, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αγορά φέρεται να μη λαμβάνει υπόψη της τις εν λόγω δραστηριότητες, καθώς αναμένεται να συνεισφέρουν στην κερδοφορία του ομίλου αργότερα.

Στα αρνητικά του ομίλου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπεριλαμβάνει την αρκετά ”περίπλοκη” δομή του, με συμμετοχή σε τρεις εισηγμένες επιχειρήσεις και διαφορετικά επίπεδα τόσο σε διοικητική όσο και σε μετοχική βάση.

Σε ό,τι αφορά την Άκτωρ, η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, εκτιμά πως ήταν εν γένει απογοητευτικά όσον αφορά στον κύκλο εργασιών, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις της.

Σημειώνει επίσης πως αν και αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Άκτωρ του 2004 κατά 7%, ώστε να συμπεριλάβει τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους του δεύτερου τριμήνου του έτους, διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του 2005.

Όπως άλλωστε εξηγεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, συνεχίζει να προβλέπει κάμψη 20% στα έσοδα και 33% στα κέρδη ανά μετοχή.

Όσον αφορά στη μετοχή της Άκτωρ, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως έχει παρουσιάσει απώλειες 27% από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα (κατά 20% συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος) αντανακλώντας το αρνητικό momentum της κερδοφορίας εν μέσω της ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών έργων, ενώ η μετοχή παραμένει ”φτηνή”, καθώς διαπραγματεύεται 7,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v