Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΔΕΗ - Εμπορική η σκυτάλη

Επιβεβαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η ανοδική φορά του FTSE-20, κυρίως όμως η διαμόρφωση ενός εύρους σημείου αναφοράς στις 2.365-2.380 μονάδες για τον Γ.Δ. Στο κυκλικό παιχνίδι των blue chips προστίθενται οι ΔΕΗ και Εμπορική. Στο 1 προς 1,5 περίπου η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Σχετικά υψηλός ο τζίρος

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο συν, έστω και οριακά, πάλι ο τραπεζικός δείκτης, θετικός και ο τηλεπικοινωνιακός, αντιδρά προς τις 1.285 μονάδες ο FTSE-20.

Σταδιακά διαμορφώνεται προς το θετικότερο και η σχέση ανοδικών – πτωτικών, τείνοντας πλέον προς το 1 προς 1,5.

Όπως φάνηκε από την αρχή της συνεδρίασης, η πραγματοποίηση αυξημένων συναλλαγών, με τη συμμετοχή προσυμφωνημένων πράξεων και πακέτων σε δεικτοβαρείς τίτλους, είχε άμεσο αποτέλεσμα.

Ούτως ή άλλως, όπως είχε περιγραφεί και στο προηγούμενο σχόλιο, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πράξεων είχε πραγματοποιηθεί κοντά σε υψηλή τιμή.

Η εναλλαγή θέσεων επιβεβαιώνεται σαφέστερα στην περίπτωση του ΟΤΕ, καθώς διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης 34 λεπτών, με τη μετοχή να κινείται προς τα 11,30 ευρώ, με αγοραστές σε αυτή την τιμή και αύξηση συναλλαγών – πράξεων τα τελευταία 15-20 λεπτά.

Ανάλογη τάση καταγράφεται για τη μετοχή της Εθνικής, όπου το εύρος διακύμανσης διαμορφώνεται στα 26 λεπτά, με αγοραστές κοντά στην υψηλή τιμή των 19,4 ευρώ.

Αγοραστές όμως στην υψηλή τιμή των 19,30 ευρώ εμφανίζονται και για τη μετοχή της Coca-Cola 3E.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Εμπορικής, καθώς συνεχίζεται η αντίδραση προς τα 18,56 ευρώ (υψηλή τιμή ημέρας).

Διαπιστώνεται όμως πως σήμερα θέση στο κυκλικό ”παιχνίδι” λαμβάνει και η ΔΕΗ, όπου οι συναλλαγές-πράξεις είναι σαφώς περισσότερες των χθεσινών, με τους αγοραστές να δίνουν εντολές και στην υψηλή τιμή των 20 ευρώ.

Αποκτά ενδιαφέρον λοιπόν η σημερινή συνεδρίαση, καθώς η εναλλαγή θέσεων από πλευράς ισχυρών επενδυτών πραγματοποιείται συντονισμένα, μεθοδικά και με πρόγραμμα.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, θα σταθούμε και σήμερα στην αντίδραση της Delta Singular προς τα 2,07 ευρώ, στην παράλληλη κίνηση ΔΟΛ - Εθνική Ακινήτων προς τα 3,22 ευρώ, την ΕΧΑΕ στα 6,52 ευρώ, το ΙΑΣΩ στα 3,78 ευρώ και τον Τηλέτυπο στα 3,12 ευρώ.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ενδιαφέρον υπάρχει για τις μετοχές των ΕΤΒΑ, Frigoglass (με αυξημένες συναλλαγές), ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, ΕΛΓEKA, Lannet, Μπενρουμπή, Πήγασος, Πλαίσιο και Τεγόπουλος.

Και από τεχνικής πλευράς η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς επιβεβαιώνει το θετικό ενδεχόμενο, δηλαδή αυτό που αφορά τη διαμόρφωση ενός σημείου αναφοράς –πάντα με αιχμή την υψηλή κεφαλαιοποίηση– στο εύρος των 2.365-2.380 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v