Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατήρηση της θετικής ψυχολογίας

Θετική εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παραμείνει η ψυχολογία της εγχώριας αγοράς, υποβοηθούμενη αφενός από το κλίμα που επικρατεί στις ξένες αγορές και αφετέρου από την ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής.

ΑΧΕ: Διατήρηση της θετικής ψυχολογίας
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η εισροή κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της μεσοπρόθεσμης τάσης της αγοράς.

Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Analysis πως παραμένει η πιθανότητα πτωτικών τάσεων, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως σε αυτό συνηγορεί και η καλή πορεία των διεθνών αγορών.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει πως ο κλάδος των τραπεζών παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ ταυτόχρονα, αναφερόμενη στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνει πως αν και δεν αποκλείεται να εμφανιστούν κάποιες πιέσεις στην τιμή της μετοχής, ύστερα από την πρόσφατη άνοδο, ο τίτλος της τράπεζας θα παραμείνει στο επίκεντρο εν αναμονή των ανακοινώσεων σχετικά με τη στρατηγική της.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας παραμένει από τις πρώτες της επιλογές όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, λόγω των σημαντικών περιθωρίων βελτίωσης που διαθέτει.

Και η Σίγμα Securities όμως εκτιμά πως οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η βελτιωμένη αισιοδοξία στις αγορές της Αμερικής θα επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά.

Τη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας προβλέπει η Eurobank Securities, η οποία αναφέρεται στην ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ επισημαίνει πως υποστηρικτές της τάσης είναι και οι ξένες αγορές.

Στο επίκεντρο βλέπει και η Eurobank Securities τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς και άλλους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σε θετικό κλίμα παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους όσον αφορά στα blue chips και κυρίως στις τράπεζες, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως η εν λόγω τάση αναμένεται να συνεχιστεί οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε ανοδική πορεία σήμερα.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν σύντομα και τάσεις αποκόμισης κερδών.

Η Beta ΑΧΕ εκτιμά πως μεσοπρόθεσµοι στόχοι παραµένουν οι 1.360 και 1.410 µονάδες για τον FTSE-20, µε ενδιάµεσες αντιστάσεις τις 1.282, 1.300-1.325 µονάδες, αλλά για την εξάλειψη και των τελευταίων αµφιβολιών για το παρόν σενάριο η χρηματιστηραική αναφέρει πως θα ήθελε να δει µια ξεκάθαρη ανοδική διαφυγή - διάσπαση της αντίστασης των 1.282 µονάδων.

Τι έγινε χθες: Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας οδήγησε τον Γενικό Δείκτη 0,41% υψηλότερα, με τους όγκους των συναλλαγών να αυξάνονται, σημειώνει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 2,77% με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από πλευράς ξένων θεσμικών επενδυτών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v