Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η τάση

Κίνηση ανάλογη των ξένων αγορών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παρουσιάσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους, με την ανασφάλεια για τα δημοσιονομικά, αλλά και τη νευρικότητα που προέρχεται από το εξωτερικό να ”βαραίνουν την ψυχολογία”. Ενδεχόμενη η συνέχιση τάσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2004.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως είναι πιθανόν να συνεχιστούν οι πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, κυρίως λόγω των πτωτικών τάσεων στις αμερικανικές αγορές, χθες, εξαιτίας των ανησυχιών για την επίπτωση της αύξηση των τιμών του πετρελαίου στην ανάπτυξη της οικονομίας και των χαμηλότερων του αναμενομένου εταιρικών αποτελεσμάτων.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η φημολογία που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό και κάνει λόγο για αναταραχές στη διοίκηση του ΟΠΑΠ είναι πιθανόν να δημιουργήσει πιέσεις στη μετοχή του Οργανισμού, η οποία έχει σημειώσει σημαντική υπεραπόδοση κατά 32% έναντι της αγοράς από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Πτωτικά εκτιμά η Eurobank Securities πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, στο πλαίσιο της διατήρησης των τάσεων για αποκόμιση κερδών, γεγονός το οποίο –όπως συμπληρώνει η χρηματιστηριακή– επιβεβαιώνεται και από το αρνητικό χθεσινό κλείσιμο των ξένων αγορών.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως πορεία ανάλογη των ξένων αγορών αναμένεται να ακολουθήσει σήμερα η Σοφοκλέους και ιδιαίτερα εάν το ενδιαφέρον για τις τράπεζες υποχωρήσει, τάση η οποία παρατηρήθηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η Σίγμα ΑΧΕ αναφέρει πως οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της χώρας σε συνδυασμό με τη νευρικότητα που υπάρχει στις ξένες αγορές θα βαρύνουν την ψυχολογία της αγοράς.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,18%, με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν υψηλότερα των 100 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας συνέχισε την ανοδική της πορεία, ενώ αναμενόταν μερική αποκόμιση κερδών μετά από το πρόσφατο ράλι.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v