Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η διασφάλιση των κεκτημένων

Αυτό που προέχει σήμερα– αύριο είναι η κατοχύρωση των τρεχόντων επιπέδων στην ευρύτερη περιοχή των 2.360 μονάδων, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και πάλι η μεσομακροπρόθεσμα ανοδική φορά του FTSE- 20. Tα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες- προς το παρόν- αντιδρουν με ήπιο τρόπο στη χθεσινή μεγάλη πτώση της Wall Street.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε διαδικασία ήπιας διολίσθησης και κατοχύρωσης των τρεχόντων επιπέδων, βρίσκεται η αγορά- δηλαδή οι συγκεκριμένες 5-6 επιλογές ξένων, ισχυρών επενδυτών.

Η τάση σταθεροποίησης του δείκτη στην ευρύτερη περιοχή των 2.360 μονάδων θα εξαρτηθεί από τη διακύμανση μετοχών, όπως Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, κυρίως, όμως, σήμερα της ΔΕΗ.

Στη μεν μετοχή της Εθνικής εμφανίζονταν αγοραστές και στην υψηλή τιμή, χθες, όπως επίσης συνέβη και στον ΟΤΕ. Πλην όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυναμική της ΔΕΗ, σε ενδεχόμενη υπεραντίδραση υψηλότερα των 20 ευρώ.

Θα πρέπει στη σημερινή συνεδρίαση, εάν υποτεθεί πως πιεστεί λίγο ο FTSE-20 να παραμείνουν οι συναλλαγές στο επίπεδο του καθαρού τζίρου των 80- 85 εκατ. ευρώ.

Το ζητούμενο για σήμερα είναι καταρχήν η διασφάλιση των τρεχόντων επιπέδων σε ό,τι αφορά στο Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v