Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγόμενες πιέσεις, περιορισμένη προσφορά

O Γενικός Δείκτης, αλλά και η πλειονότητα των μετοχών υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς ενισχύονται οι πίεσεις στις ευρωαγορές μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση της Wall Street. Θα φανεί στη συνέχεια κατά πόσο υπάρχει διάθεση αντίδρασης, καθώς η μέχρι στιγμής προσφορά είναι συγκριτικά περιορισμένη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις 2.342,8 μονάδες επιχειρείται σταθεροποίηση του Δείκτη, καθώς ο FTSE-20 υποχωρεί μέχρι και 0,8% χαμηλότερα (στις 1.267,3 μονάδες).

Η διόρθωση αποδίδεται στη ρευστοποίηση περιορισμένων μέχρι στιγμής θέσεων σε μετοχές των Εθνικής, Alpha, ΟΤΕ και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Cosmote.

Στη μετοχή της Eurobank, όπου εμφανίζεται η υψηλότερη εμπορευσιμότητα, σχεδόν 6 φορές υψηλότερη της Εθνικής, η τιμή σταθεροποιείται στο εύρος 18,38-18,5 ευρώ.

Η αρχικά αρνητική αντίδραση του δείκτη, ειδικότερα συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, είχε ως άμεση συνέπεια τη δραματική επιδείνωση της σχέσης ανοδικών – πτωτικών.

Είναι ενδεικτικό πως στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης, η σχέση διαμορφώνονταν στο περίπου 1 προς 7 με ελάχιστες μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν έναντι του Γ.Δ.

Μεταξύ αυτών θα πρέπει να αναφερθούν οι Μουζάκης, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Κλωνατέξ, Κυριακίδης, Νάουσα, Μάρακ, Veterin και Πλαστικά Θράκης.

Για τη συνέχεια απαιτείται η επιβεβαίωση της αγοραστικής ισχύος αυτών που τις τελευταίες ημέρες υπεραμύνονταν του θετικού ενδεχομένου για τον FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v