Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόδιο οι 2.380;

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE-20. Εάν κρατηθούν συγκεκριμένες στηρίξεις, τότε ο Γ.Δ. μπορεί να αντιδράσει προς τις 2.420 μονάδες. Ειδάλλως, θα θεωρηθεί πως για ακόμη μία φορά η αγορά συνολικά προσκρούει στις 2.380. Μετοχές-”σηματωροί” ο ΟΤΕ, κυρίως όμως η ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σήμερα θα φανεί κατά πόσο η συσσώρευση στην περιοχή των 2.350 μονάδων μπορεί να ”κρύβει” μία επόμενη αντίδραση προς τις 2.420 μονάδες.

Προφανώς, αυτό το ενδεχόμενο θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα αντίδρασης της Εθνικής προς τα 19,7 ευρώ, της Eurobank προς τα 18,90, της Alpha προς τα 21,2 και δευτερευόντως της Πειραιώς προς τα 9,60 και της Εμπορικής προς τα 18,60.

Στη μετοχή του ΟΤΕ πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές, χθες 1,6 εκατ. τεμάχια, στα 11,20- 11,26 ευρώ, ενώ πολύτιμη συνδρομή μπορεί να παρασχεθεί από ενδεχόμενη αντίδραση της ΔΕΗ πέραν των 20 ευρώ.

Ειδικότερα, για τη μετοχή της ΔΕΗ εμφανίζονται αγοραστές για λογαριασμό γνωστού οίκου του εξωτερικού, που διατηρεί τον τελευταίο μήνα ισχυρή θέση στον ΟΤΕ με μέση τιμή κτίσης χαμηλότερα των 10 ευρώ.

Η στήριξη που παρέχεται από το συγκεκριμένο οίκο δεν είναι μόνο επιχειρηματικού, αυστηρά χρηματιστηριακού χαρακτήρα.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η εικόνα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτυπώνεται εύλογα στην αρνητική υποαπόδηση των περισσότερων δεικτών, τίτλων.

Χρήζουν προσοχής επιμέρους κινήσεις και τεχνικής μορφής αντιδράσεις επίσης (ενδεικτική η περίπτωση Frigoglass), ενώ αντιθέτως προβληματίζει η υποχώρηση σε χαμηλότατα επίπεδα μετοχών ισχυρών ομίλων.

Αθόρυβα και με σταθερή προσφορά υποχωρεί, για παράδειγμα, χαμηλότερα και των 3 ευρώ η μετοχή της Intracom, ενώ προς την ελάχιστη τιμή των 3,1 ευρώ πιέζεται και η Άκτωρ.

Αναφερόμαστε ενδεικτικά στις δύο μετοχές-”σηματωρούς” της επιχειρηματο-οικονομικής ζωής του τόπου μας για να καταγραφεί απλώς η διάσταση του προβλήματος.

Μία κατάσταση που είναι σαφώς πιο πιεστική και δραματική για πλήθος άλλων, σαφώς μικρότερων επιχειρήσεων και ομίλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v