Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δίνη υπόγειων ρευμάτων, πλην FTSE-20

Παραμένει σχετικά ισορροπημένη η εικόνα ορισμένων μετοχών του FTSE-20. Στο παρασκήνιο της αγοράς αναδεικνύονται τα έντονα προβλήματα στον κατασκευαστικό κλάδο, η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και η συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση ορισμένων ελληνικών χαρτοφυλακίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανής η διάθεση αναμονής στην αγορά, με τον Γ.Δ. να παραμένει οριακά γύρω από τις 2.356 μονάδες.

Ο FTSE-20 εξακολουθεί να εμφανίζει οριακά κέρδη λόγω των Alpha, ΔΕΗ, Εθνικής, ΕΛ.ΠΕ., Εμπορικής, Motor Oil και ΟΠΑΠ, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούν ”γλυκά”.

Ενδεικτική η περίπτωση της Eurobank, μετά το χθεσινό ξέσπασμα συναλλαγών κινείται οριακά προς τα 18,58 ευρώ, με συγκριτικά ελάχιστη εμπορευσιμότητα (εν δυνάμει προσφορά).

Σαφώς χαμηλότερη εμπορευσιμότητα και της μετοχής του ΟΤΕ στα 11,16 ευρώ, ενώ μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Γερμανός, Intracom, Αγροτική και Βιοχάλκο.

Χωρίς εμφανή κατεύθυνση με την υψηλή κεφαλαιοποίηση σε αναμονή, είναι λογικό και επόμενο να μην διαμορφώνεται τάση για μετοχές των ΜΚ-40 και SC-80.

Από τον πρώτο συνεχίζεται η με αυξημένες συναλλαγές αντίδραση των Delta Singular προς τα 2,07 ευρώ (υψηλή τιμή ημέρας), της Αστήρ προς τα 4,18 ευρώ, Αττικής 3,48 ευρώ, Ιατρικού Αθηνών (1,36 ευρώ), ενώ ύστερα από πίεση ημερών αντιδρά προς τα 2,36 ευρώ η μετοχή των ΕΠΑΤΤ.

Από τις περίπου 180 μετοχές των οποίων η τιμή υποχωρεί, ξεχωρίζει αναμφίβολα η νέα σημαντική διόρθωση της Δομικής Κρήτης μέχρι τα 92 λεπτά με περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών.

Ακολουθούν Έμπεδος, Sprider, Μουζάκης, Γαλαξίδι, Καρδασιλάρης, Μπουτάρης, Σαραντής Χίου, αλλά και ΑΛΤΕ, Αγροτική Τράπεζα, Γρηγόρης, Χατζηιωάννου, Alfa Alfa Συμμετοχές και αρκετές ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v