Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Συστάσεις, τιμές-στόχοι από HSBC-Εγνατία

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Intracom σε ”add” από ”reduce” προχώρησε στις 23/9 η HSBC διατηρώντας την τιμή-στόχο των 4 ευρώ, ενώ η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της (23/9) θέτει την τιμή-στόχο των 3,80 ευρώ και τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της εταιρίας.

Intracom: Συστάσεις, τιμές-στόχοι από HSBC-Εγνατία
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Intracom σε ”add” από ”reduce” προχώρησε η HSBC σε ανάλυσή της στις 23/9/2004.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 3,80 ευρώ θέτει η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Intracom σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2004 και τίτλο ”Υψηλό ρίσκο, υψηλή απόδοση. Σωστό ή λάθος;”, ενώ επισημαίνει πως προτιμά να διατηρήσει ”ουδέτερη” στάση για τη μετοχή, μέχρι να υπάρξει ένα σαφέστερο outlook όσον αφορά τους διάφορους τομείς δραστηριότητας του ομίλου.

Η Εγνατία ΑΧΕ συνιστά ωστόσο ”hold”, ώστε να συμπεριλάβει τους διαφόρους κινδύνους που εμπεριέχονται στις λειτουργίες του ομίλου.

Ειδικότερα, η HSBC σημειώνει πως η αναβάθμιση της σύστασης βασίζεται στην αποτίμηση της Intracom, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 4 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας.

Επίσης, η HSBC επισημαίνει πως η μετοχή της Intracom έχει καταγράψει απώλειες 26,5% από την τελευταία της ανάλυση στις 25 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας τη σύστασή της για ”reduce”, ενώ συμπληρώνει πως η κάμψη είναι αποτέλεσμα πωλήσεων τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους θεσμικούς ύστερα από τα ”αδύναμα” αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Συμπληρώνει πάντως πως διατηρεί τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του ομίλου στην περίοδο 2004-2006, ενώ συμπληρώνει πως στα 3 ευρώ η μετοχή της Intracom διαπραγματεύεται 10,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ εξηγεί πως με βάση τη συγκεκριμένη τιμή-στόχο η μετοχή της Intracom διαπραγματεύεται με αρκετά ”απαιτητικούς” πολλαπλασιαστές σε σχέση με την ευρύτερη αγορά.

Πάντως, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η ισχυρή υποαπόδοση που έχει εμφανίσει η μετοχή της Intracom δεν δικαιολογείται από πλευράς χρηματοοικονομικών μεγεθών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Intracom η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως για μια ακόμη φορά παρουσίασαν απαισιόδοξη εικόνα, με τις πωλήσεις να είναι μεν ανάλογες των προβλέψεων της αγοράς, τα EBITDA όμως να κινούνται χαμηλότερα λόγω των ισχυρών πιέσεων στο μικτό περιθώριο κέρδους.

Για το σύνολο του 2004 η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 615 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 114 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 43 εκατ. ευρώ, σχεδόν ανάλογα των προβλέψεων της διοίκησης του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v