Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν οι ΑΧΕ πως θα επιδείξει για μια ακόμη φορά η αγορά, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο. Τράπεζες και ΟΤΕ παραμένουν στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης της εγχώριας αγοράς μεσοπρόθεσμα, καθώς όπως επισημαίνει ούτε οι αγοραστές είναι αρκετοί ώστε να επιδράσουν αρνητικά, ούτε το momentum είναι αρνητικό.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως οι μετοχές της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της Άκτωρ ενδέχεται να βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς έχουν υποαποδώσει σημαντικά της αγοράς, έχοντας φτάσει σχεδόν στα χαμηλά 52 εβδομάδων.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα των τιμών των μετοχών των δύο εταιριών οι περισσότερες από τις ανησυχίες της αγοράς έχουν αποτιμηθεί, καθώς -όπως συμπληρώνει– υπάρχει ακόμη αρκετή δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Μικτή εικόνα εκτιμά η Eurobank Securities πως θα παρουσιάσει η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ορισμένοι τραπεζικοί τίτλοι αλλά και επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη αγορά.

Ωστόσο, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η έλλειψη σημαντικών εταιρικών ειδήσεων σε συνδυασμό με την απουσία συγκεκριμένης κατεύθυνσης που παρουσιάζουν οι ξένες αγορές δεν δύνανται να υποστηρίξουν την προσπάθεια για κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σε θετικό έδαφος.

Σταθεροποιητικές τάσεις προβλέπει η Σίγμα ΑΧΕ για τη Σοφοκλέους, στο πλαίσιο αφενός των ευμετάβλητων ευρωπαϊκών αγορών και αφετέρου της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η υπεραπόδοση που έχει παρουσιάσει η Σοφοκλέους έναντι των ξένων αγορών, αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος σε τράπεζες και στον ΟΤΕ, ενδέχεται σταδιακά να υποχωρήσει, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και ο ΟΤΕ έχουν επίσης καταγράψει σημαντική υπεραπόδοση.

Τι έγινε χθες: Τάσεις συσσώρευσης για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση επέδειξε χθες η Σοφοκλέους σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που σημειώνει ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,18% χαμηλότερα, ενώ συμπληρώνει πως 189 μετοχές έκλεισαν με πτώση και 78 έκλεισαν με άνοδο, καθώς μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποαπέδωσαν για μια ακόμη φορά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v