Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 18,5 ευρώ από CSFB

Την τιμή–στόχο των 18,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η CSFB για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στο ημερήσιο report της (27/9), όπου προβλέπει αύξηση 37% στον κύκλο εργασιών και 24% στα EBITDA του τρίτου τριμήνου 2004.

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 18,5 ευρώ από CSFB
Την τιμή–στόχο των 18,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” επαναδιατυπώνει η CSFB για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στο ημερήσιο report της με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις που είχε την εβδομάδα που πέρασε με πράκτορες του Οργανισμού.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος σημειώνει πως οι συζητήσεις που πραγματοποίησε με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ επιβεβαίωσαν την αίσθηση ότι ο Οργανισμός μπορεί να παρουσιάσει αποτελέσματα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η CSFB συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η διαφορά μεταξύ των προβλέψεων της αγοράς και των δικών της έχει περιοριστεί, η δική της τοποθέτηση παραμένει κατά 11% υψηλότερα όσον αφορά στα μεγέθη του 2004 από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters και κατά 12% υψηλότερα όσον αφορά στα καθαρά κέρδη.

Ο ξένος οίκος εκτιμά πως δύο είναι τα βασικά γεγονότα στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον τις ερχόμενες έξι εβδομάδες: αφενός το λανσάρισμα του ΚΙΝΟ στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου και αφετέρου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η CSFB σημειώνει πως για το ΚΙΝΟ προβλέπει ότι ο κάθε πράκτορας στης Αθήνα θα έχει περίπου 1.200 ευρώ έσοδα σε ημερήσια βάση.

Αναφορικά με τα μεγέθη τρίτου τριμήνου, ο ξένος οίκος προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει 37% αύξηση διαμορφούμενος στα 671,7 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 24% στα 133 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σημειώνει πως αναμένεται ο Οργανισμός να ανακοινώσει τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,52 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξεως του 3,4%.

Συμπληρώνει παράλληλα πως με βάση τις προβλέψεις της η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 11,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και 10,3 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005 και με μερισματική απόδοση 8,7% για το 2004 και 8,8% για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v