Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Αυξάνει τιμή-στόχο στα 3,9 ευρώ η Marfin

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μαΐλλης στα 3,9 ευρώ, από τα 3,6 ευρώ, προχώρησε η Marfin Analysis (27/9) αναθεωρώντας ταυτόχρονα αφενός τη σύσταση σε ”outperform” από ”neutral” και αφετέρου τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2005-2007.

Μαΐλλης: Αυξάνει τιμή-στόχο στα 3,9 ευρώ η Marfin
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Μαΐλλης στα 3,9 ευρώ, από τα 3,6 ευρώ, προχώρησε η Marfin Analysis με ανάλυσή της στις 27 Σεπτεμβρίου 2004, αναθεωρώντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”outperform” από ”neutral”.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis σημειώνει πως η αναβάθμιση της τιμής-στόχου προέκυψε σε συνέχεια της προς τα πάνω αναθεώρησης των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Μαΐλλης αφενός στο 2004 κατά 8% και αφετέρου στην περίοδο 2005-2007 κατά 4%.

Αναφορικά με την αναθεώρηση της σύστασης, η χρηματιστηριακή εξηγεί πως οφείλεται στο βελτιωμένο outlook της κερδοφορίας.

Επίσης, η Marfin Analysis επισημαίνει πως σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Μαΐλλης ανέκτησε την εμπιστοσύνη της για την κερδοφορία των ερχόμενων ετών, η οποία αναμένεται να είναι καλύτερη απ’ ό,τι προέβλεπε αρχικά, ενώ επισημαίνει πως στο παρελθόν είχε υιοθετήσει μια πιο συντηρητική στάση εν αναμονή της οικονομικής ανάκαμψης.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως τώρα πια εκτιμά πως η Μαΐλλης μπορεί ακόμη και σε οικονομικές συνθήκες οι οποίες δεν θα είναι ιδανικές να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση στα κέρδη, δεδομένης της πλήρους και αποδοτικής δομής της.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως για την περίοδο 2003-2006 προβλέπει μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 20% στα κέρδη ανά μετοχή της Μαΐλλης, προβλέψεις οι οποίες υποστηρίζονται από την απόδοση του δεύτερου τριμήνου του έτους, που εμφάνισε θετικές τάσεις όσον αφορά στις πωλήσεις, αύξηση του μεριδίου αγοράς και περισσότερο αποδοτική λειτουργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v