Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές διαθέσεις

Η κατοχύρωση θέσεων - ρευστότητας σε τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές μετοχές και οι διορθωτικές διαθέσεις που επικρατούν στις ευρωαγορές παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στη Σοφοκλέους. Ωστόσο την εικόνα της αγοράς σκιάζει το νέο τραγικό δυστύχημα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετατίθεται για αργότερα (χρονικά) η προσπάθεια υπέρβασης κρίσιμων περιοχών ”αντίστασης” για τις 5 ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές.

Ο Γ.Δ. κινείται χαμηλότερα προς τις 2.339 μονάδες, με τάση εξισορρόπησης στα επίπεδα των 2.345.

Η εικόνα αυτή αφορά στην πορεία του Γ.Δ., που πιέζεται λόγω της κατοχύρωσης θέσεων – ρευστότητας στις τραπεζικές μετοχές.

Είναι, όμως, συντριπτικά σε βάρος των ανοδικών μετοχών, καθώς η σχέση τους με τις καθοδικές διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 7.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται μεταξύ 19,28-19,40, της Alpha προς τα 20,84, της Eurobank προς τα 18,46, και του ΟΤΕ προς τα 11,10 (δες σχετική έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ).

Από τις μετοχές που υποχωρούν με αυξημένες συναλλαγές πιέζονται οι Κλωστήρια Ναούσης, Γενέρ, Ευκλείδης, Εμπεδος, Κλωνατέξ, Informatics, ΑΕΓΕΚ, Lannet, Μάρακ κ.ά.

Είναι χαρακτηριστικό πως απώλειες μεγαλύτερες του 2% καταγράφουν 55 μετοχές, μεταξύ των οποίων Νotos, ΔΟΛ, Μηχανική, Μπουτάρης, LogicDIS, Ευρωσύμβουλοι, Κego, Elephant, Μουζάκης.

Σημείωση: Θα έπρεπε να ήταν άμεσης προτεραιότητας υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους στην κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου. Θα μπορούσαν όλοι οι ”μεγαλοσχήμονες” να έχουν προνοήσει προκειμένου να υπάρχει έστω διαχωριστικό – προστατευτικό τουλάχιστον στα δύο βασικά οδικά δίκτυα της χώρας.

Δεκάδες δισ. ευρώ από τους πόρους των ΚΠΣ, Συμφώνων Σταθερότητας και άλλων ειδικών λογαριασμών χρηματοδότησαν την κατασκευή έργων και πάρεργων στη χώρα μας. Ένα προστατευτικό κρηπίδωμα στην Κορίνθου – Πατρών και Υλίκης – Λαμίας δεν έχουν αξιωθεί να κατασκευάσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v