Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική - Eurobank δίνουν... χρώμα

Ενδιαφέρον, χρώμα, διακυμάνσεις και επιμέρους στοιχεία δίνουν έναν άλλον τόνο στη συνεδρίαση. Με αιχμή τις Εθνική, Eurobank αντιδρά ο FTSE-20, τη στιγμή που ”τιμωρείται” η Coca Cola και μαζεύεται η προσφορά στις Γερμανός, Intracom. Βραχυπρόθεσμες και αυξημένου ρίσκου ευκαιρίες στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο, η συνεδρίαση έχει το δικό της χρώμα και ενδιαφέρον.

Αγοραστές εμφανίζονται κατά περίπτωση, ενώ πωλητές ”τιμωρούν” τη γλώσσα της αλήθειας που επιλέγει η Coca Cola.

Αγοραστές εμφανίζονται και ενισχύουν τη θέση τους στη μετοχή της Εθνικής, μέχρι τα 19,56 ευρώ, ενώ στην Alpha φτάνουν στα 20,92 ευρώ.

Αγοραστές προς τα 18,82 ευρώ εμφανίζονται και στη μετοχή της Eurobank, ενώ συνεχίζεται η αύξηση θέσεων στη μετοχή της Τιτάν, προς τα 20,5 ευρώ.

Στη μετοχή της Γερμανός, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εύρος διακύμανσης της μετοχής, καθώς διαμορφώνεται στα 68 λεπτά (μεταξύ ελάχιστης – μέγιστης).

Στο Μ/Κ της εταιρίας αναδιαρθρώνεται η θέση Ελλήνων και ξένων διαχειριστών, με τους πρώτους να πωλούν και τους δεύτερους να ενισχύουν τη συμμετοχή τους.

Υπεραντίδραση, επιτέλους, εμφανίζεται και στη μετοχή της Intracom, καθώς η εμπορευσιμότητα προσεγγίζει το 1 εκατ. τεμάχια, η δε μετοχή ενισχύεται κατά 3,9%.

Αντιθέτως, στην περίπτωση της 3Ε (δες σχετικό θέμα με αναλύσεις ΑΧΕ) συνεχίζονται οι πωλήσεις, μετά την αναθεώρηση αποτελεσμάτων στην οποία προχώρησε η διοίκηση.

Κατακόρυφη και η αύξηση των συναλλαγών, προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ με ελάχιστα πακέτα (Alpha, OTE) και σημαντική ενίσχυση της εμπορευσιμότητας μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο ΜΚ-40 αντιδρά, επιτέλους, θετικά, ενώ η συνολικότερη αντίδραση των μετοχών ομίλου Λαναρά αναδεικνύει την άλλη πλευρά της αγοράς.

Από την προηγούμενη αναφορά μας έχει ανέβει σημαντικά ο πήχης προς τα 3,08 ευρώ για τη μετοχή του ΔΟΛ και προς τα 3,02 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Ακινήτων.

Σημείωση: Αν και φανατικά ”Βάζελος” ο γράφων, από τους παλιούς της ενιαίας θύρας 13, ευχόμεθα νίκη των κόκκινων του Πειραιά. Μπας και αντιδράσει και πάλι πάνω από τα 3 ευρώ η καθημαγμένη μετοχή της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v