Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Τιμή-στόχος τα 11 ευρώ από Εγνατία

Με τιμή-στόχο τα 11 ευρώ και σύσταση ”accumulate” ξεκινάει η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕY την κάλυψη για τη μετοχή της Πλαίσιο σε ανάλυσή της (27/9), όπου αναφέρει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται δικαιολογημένα με ”απαιτητικούς” πολλαπλασιαστές.

Πλαίσιο: Τιμή-στόχος τα 11 ευρώ από Εγνατία
Με τιμή-στόχο τα 11 ευρώ και σύσταση ”accumulate” ξεκινάει η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕY την κάλυψη για τη μετοχή της Πλαίσιο, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου.

Η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η μετοχή της Πλαίσιο έχει καταγράψει κέρδη 21,1% σε ετήσια βάση, υπεραποδίδοντας του Γενικού Δείκτη, ενώ συμπληρώνει πως η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώρια ανόδου της τάξεως του 12,9% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Πλαίσιο κατά τη χθεσινή (27/9) συνεδρίαση έκλεισε στα 9,74 ευρώ.

Επίσης, η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η μετοχή της Πλαίσιο διαπραγματεύεται με ”απαιτητικούς” πολλαπλασιαστές, γεγονός το οποίο δικαιολογείται από την ισχυρή ικανότητα παραγωγής ταμειακών ροών που διαθέτει ο όμιλος, από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και από την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE).

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το ”στοίχημα” για την Πλαίσιο είναι η επέκτασή της στο εξωτερικό, ενώ για το 2004 η Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 27,8% διαμορφούμενες στα 233,2 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 23,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,6%, ενώ για τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα παρουσιάσουν αύξηση 32,6% καθώς τα τοποθετεί στα 11,3 εκατ. ευρώ.

Συμπληρώνει όμως πως προβλέπει μείωση στα περιθώρια κέρδους, και δη σε λειτουργικό επίπεδο, στο πλαίσιο του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v