Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με ”ήπιους τόνους” η αγορά

Ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, αλλά και στο πλαίσιο της νευρικότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές οι ΑΧΕ εκτιμούν πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί με ”ήπιους τόνους”. Το ενδιαφέρον παραμένει σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΑΧΕ: Με ”ήπιους τόνους” η αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Προσεκτικό άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis μετά και την πτωτική χθεσινή τάση των αμερικανικών αγορών, εξαιτίας των ανησυχιών που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις τιμές του πετρελαίου.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της Γερμανός, για την οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”, ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis η μετοχή της Γερμανός έχει υποαποδώσει κατά 11,8% από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα, παρά τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη του ομίλου και τη θετική ροή επιχειρηματικών εξελίξεων.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με ήπιους τόνους, αφενός καθώς οι εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις παραμένουν περιορισμένες και αφετέρου δεδομένου του κλίματος που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο.

Η νευρικότητα που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο, αλλά και οι ανησυχίες για τα εγχώρια δημοσιονομικά στοιχεία δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για αντιστροφή της ψυχολογίας στη Σοφοκλέους, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η ελληνική αγορά θα εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές και ως εκ τούτου προβλέπει ένα ”προσεκτικό” άνοιγμα, καθώς η ισχυρή ζήτηση που παρουσιάστηκε για ορισμένες τραπεζικές μετοχές, αλλά και για τον τίτλο του ΟΤΕ φαίνεται να υποχωρεί σταδιακά, δίνοντας τη θέση της σε κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει παράλληλα πως αν και το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένα για τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να ξαναεμφανιστεί σε χαμηλότερα επίπεδα, δεν προβλέπεται διόρθωση μεσοπρόθεσμα, δεδομένων των δυσμενών διεθνών συνθηκών.

Σηµαντικές απώλειες της τάξεως του 0,82% κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20, κλείνοντας στις 1268.40 µονάδες, λίγο πάνω δηλ. από τη βραχυχρόνια στήριξη που εµφανίζει η περιοχή των 1.266 µονάδων, αναφέρει η Fortius ΑΧΕΠΕΥ στην τεχνική της ανάλυση για τον FTSE 20.

Για τη συνέχεια, η Fortius εκτιμά πως πιθανή συνέχιση της υπάρχουσας βραχυχρόνιας καθοδικής τάσης θα φέρει το δείκτη FTSE/ASE 20 αντιµέτωπο µε τη µικρή στήριξη που παρέχει το επίπεδο των 1.255 µονάδων, ενώ διάσπασή της µε αυξηµένο όγκο συναλλαγών θα ωθήσει το δείκτη προς τις 1.227 µονάδες.

Τι έγινε χθες: Την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών ακολούθησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά σχεδόν 1% και με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η τάση για ρευστοποιήσεις ήταν εμφανής, με τις μετοχές των Cosmote και Εμπορικής να υποαποδίδουν, κλείνοντας κατά περίπου 3% χαμηλότερα, ενώ η μετοχή της Coca – Cola Τρία Έψιλον μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρίας για ενδεχόμενη μείωση της οργανικής κερδοφορίας στο 2004 υποχώρησε κατά 3%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v