Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα γίνετε πλούσιοι!

Όσους πλούσιους ανθρώπους έχουμε γνωρίσει απέκτησαν τα λεφτά τους με δύο τρόπους. Είτε με κληρονομιά είτε αναλαμβάνοντας μεγάλους επενδυτικούς κινδύνους στον κατάλληλο χρόνο. Ειδικά οι τελευταίοι είναι λίγοι. Και ποιος σας είπε ότι το club των πλούσιων και ισχυρών έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του, έτσι ώστε να περνάει μέσα όποιος θέλει;

Πώς θα γίνετε πλούσιοι!
Όσους πλούσιους ανθρώπους έχουμε γνωρίσει απέκτησαν τα λεφτά τους με δύο τρόπους. Είτε με κληρονομιά, είτε αναλαμβάνοντας μεγάλους επενδυτικούς κινδύνους στον κατάλληλο χρόνο. Ειδικά οι τελευταίοι είναι λίγοι.

Και ποιος σας είπε ότι το club των πλούσιων και ισχυρών έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του, έτσι ώστε να περνάει μέσα όποιος θέλει;

Αν κανείς κυνηγά αποδόσεις λίγο μεγαλύτερες από εκείνες των ομολόγων, δεν έχει παρά να επισκεφθεί τον τραπεζίτη του και να αγοράσει κάποια από τα προϊόντα που θα του προσφέρει.

Αν θέλει να γίνει πλούσιος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο, μοναχικό και γεμάτο κακοτοπιές. Κυρίως, είναι υποχρεωμένος να βγει από το μαντρί. Να αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται ηγέτη – τσοπάνη και ότι αναλαμβάνει τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κακό τον λύκο.

Θεωρητικά αυτό είναι εύκολο. Μία απόφαση είναι! Στην πραγματικότητα έχουμε γνωρίσει ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν και ακόμη πιο λίγους που το έχουν αποφασίσει και έχουν περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Δεν φτάνει μόνο να το θέλει κανείς. Χρειάζεται και να μπορεί. Να έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις παγίδες, να διαθέτει την απαραίτητη ευφυΐα και ταυτόχρονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.

Αλλά κι αυτά ακόμη δεν φτάνουν! Ο πιο ικανός άνθρωπος μπορεί να έχει την καλύτερη ιδέα και να αποτύχει οικτρά, επειδή κινήθηκε σε λάθος timing!

Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση στη Σοφοκλέους, όπως εξελίσσεται, δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν σε αρκετούς ανθρώπους να αποκτήσουν περιουσίες στο μέλλον.

Μέσα από τη σημερινή Σοφοκλέους θα ξεπηδήσουν νέοι ”ηγέτες”, νέα μέλη του club των πλούσιων και ισχυρών. Άλλωστε, είναι τόσο πολλοί εκείνοι που έχουν τελευταίως αποχωρήσει από το club (παρά τη θέλησή τους), που υπάρχουν πλέον πολλές κενές καρέκλες...

Το ζήτημα είναι αν το timing είναι σωστό. Η Σοφοκλέους δίνει ευκαιρίες σήμερα, αλλά κανείς δεν ξέρει αν το σωστό timing για να μπει κόντρα στο ρεύμα είναι σήμερα και δεν θα είναι έπειτα από δύο ή έξι μήνες...

Το ερώτημα δεν τίθεται για όσους έχουν μεγάλη ρευστότητα και μπορούν έτσι να νικήσουν τον... κακούργο χρόνο. Δηλαδή, για τους πλούσιους και ισχυρούς. Λέτε να είναι τυχαία η παραδοχή ότι τα λεφτά πάνε στα λεφτά;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v