Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά

Με ”ελκυστικά” αποτιμημένους τίτλους της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να ξεχωρίζουν και με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο, οι ΑΧΕ εκτιμούν πως η αγορά θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις, με την ψυχολογία να παραμένει ”ουδέτερη”.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ουδέτερη παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών εκτιμά η Marfin Analysis που επισημαίνει πως η έλλειψη εταιρικών νέων δεν αφήνει περιθώρια για σημαντική τάση ανόδου βραχυπρόθεσμα.

Εντούτοις, συμπληρώνει η Marfin Analysis από πλευράς θεμελιωδών μεγεθών εκτιμά πως υπάρχουν μετοχές με σημαντική αξία, κυρίως από τον χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως μεταξύ άλλων οι Γερμανός, Folli Follie και Intralot.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, παρά την πρόσφατη έντονη ανοδική τάση κατά τον τελευταίο μήνα θα παραμείνει στο επίκεντρο λόγω της συνεχιζόμενης ροής των επιχειρηματικών εξελίξεων.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η Eurobank Securities πως θα επικρατήσουν στην αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καθοδηγούν.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να μετακυλλίστεί στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ προσθέτει πως οι ανησυχίες για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών παραμένουν.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance εκτιμά πως η ψυχολογία όσον αφορά σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου παραμένει καλή, επισημαίνοντας πως το έχει επιστρέψει στην αγορά το ενδιαφέρον για ελκυστικά αποτιμημένες μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, δημιουργώντας ως εκ τούτου ένα καλό κλίμα για θετική απόδοση της αγοράς σήμερα.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,24% και αυξημένους όγκους συναλλαγών ύψους 121 εκατ. ευρώ έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης αναφέρει η Marfin Analysis που συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στον τραπεζικό κλάδο.

Οι μετοχές των Γερμανού και Intracom ξεχώρισαν, συμπληρώνει η Marfin Analysis, σημειώνοντας αύξηση 3,49% και 3,52% αντίστοιχα, μετά από μια σειρά πτωτικών συνεδριάσεων, ενώ επισημαίνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης είναι εμφανές με τους FTSE 40 και FTSE 80 να υπεραποδίδουν.

Η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση για τον Mid Cap 40 με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου αναφέρει πως σημαντικά κέρδη της τάξεως του 0,85%, μετά από τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά candlesticks σημείωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Mid Cap 40, πραγματοποιώντας τζίρο 15.203.226 ευρώ.

Επίσης, η Fortius Finance αναφέρει επίσης πως επιφυλακτικός παραμένει από απόψεως ορμής, ο μεσοπρόθεσμος Momentum ο οποίος διατηρείται ”νωχελικά” κάτω από το επίπεδο των 100 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v