Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς... Champions League

Στη θεαματική παρουσία του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Λίβερπουλ, αλλά και στις ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές αποδίδουν έγκριτοι χρηματιστηριακοί παράγοντες το θετικό κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους. Οι ισχυροί έδειξαν εξ αρχής τις διαθέσεις τους, ενώ ανάλογες κινήσεις παρατηρούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Συνέχεια ανόδου για Τιτάνα, αγοραστές στην 3Ε.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβεβαιώνονται τα όσα υποστηρίχθηκαν στο αρχικό σχόλιο.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η νέα κατάσταση στην αγορά μας και όσοι απομένουν ενεργοί παίκτες οφείλουν αργά ή γρήγορα να την αποδεχθούν.

Ο Γ.Δ. με αιχμή τον FTSE-20 αντιδρά και πάλι προς τις 2.360 μονάδες, ενώ ακολουθεί και η μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η εικόνα αποτυπώνεται εύγλωττα στη σχέση ανοδικών – πτωτικών, που παραμένει υπέρ των πρώτων στο περίπου 3 προς 1, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση υπερτερούν οι ανοδικές μετοχές.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως υπάρχει περιθώριο αντίδρασης, υπό προϋποθέσεις και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Σταθερό το αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή της Τιτάν, καθώς έγκαιρα έχει αναφερθεί η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για λογαριασμό ξένων διαχειριστών, με αποτέλεσμα η μετοχή να κινείται υψηλότερα και των 21 ευρώ (2,3%).

Αγοραστές εμφανίζονται σταθερά από τα 18,5 ευρώ στη μετοχή της Γερμανός, ενώ μετά τη βραχυπρόθεσμη σημαντική πίεση αντιδρά προς τα 18,24 ευρώ η μετοχή της Coca Cola 3E.

Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση η ταχύτατη εναλλαγή θέσεων, κυρίως ξένων, οδήγησε στην καταγραφή ακραίων διακυμάνσεων.

Η μετοχή της 3Ε, πάντως, αποτελεί σταθερή επιλογή των ξένων, οι οποίοι στο σύνολό τους εξετίμησαν τη σταθερά ειλικρινή γλώσσα της διοίκησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες εκπρόσωποι της εταιρίας πραγματοποιούν σειρά επαφών με διαχειριστές σε πόλεις των ΗΠΑ.

Προς τα 19,82 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, καθώς η διοίκηση του ομίλου προγραμματίζει σειρά παρουσιάσεων και σε ξένους διαχειριστές.

Από τον ΜΚ-40, αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται στις μετοχές Sex Form (0,88 ευρώ), ΔΟΛ (3,10 ευρώ), Εθνική Ακινήτων (3,08 ευρώ), Βωβός (15,34 ευρώ), Ιατρικό Αθηνών (1,31 ευρώ), Τεχνική Ολυμπιακή (3,74 ευρώ).

Στον SC-80, ξεχωρίζουν η Αττικάτ, ΑΛΤΕ, ΑΕΓΕΚ, Κλωνατέξ, Lannet, Sanyo και Χατζηιωάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v