Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Οι συνέπειες εξόδου στα μεγέθη ΟΤΕ

Τις συνέπειες που θα έχει στα μεγέθη του ΟΤΕ τόσο στο 2005 όσο και στο 2006 το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 6.200 εργαζομένων, ύψους έως και 1,5 δισ. ευρώ, υπολόγισε η Alpha Finance, που παράλληλα υποστηρίζει τη μελλοντική αύξηση της τιμής-στόχου για το 2005 στα 13,7 ευρώ, επί τη βάσει σεναρίου ευαισθησίας.

Alpha Finance: Οι συνέπειες εξόδου στα μεγέθη ΟΤΕ
Σε ”εν δυνάμει” αύξηση της τιμής-στόχου για το 2005 της μετοχής του ΟΤΕ στα 13,7 ευρώ, που υποδηλώνει προοπτική ανόδου 22% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, προχώρησε η Alpha Finance με αφορμή το πρόγραμμα Βουρλούμη για εθελούσια έξοδο 6.200 περίπου εργαζομένων του οργανισμού.

Η αύξηση της τιμής-στόχου, πάντως, προϋποθέτει την υλοποίηση ενός ”καλού σεναρίου” για την υλοποίηση των σχεδιασμών Βουρλούμη.

Όπως μάλιστα διευκρινίστηκε στο euro2day.gr, το σενάριο αυτό δεν συνιστά προς το παρόν αλλαγή της σημερινής τιμής-στόχου των 10,2 ευρώ.

Με σημερινό της report η χρηματιστηριακή υπολoγίζει τις συνέπειες που θα έχει στα μεγέθη του ΟΤΕ τόσο στο 2005 όσο και στο 2006 το κόστος εθελουσίας εξόδου 6.200 εργαζομένων, συνολικού ύψους έως και 1,5 δισ. ευρώ.

Η Alpha Finance αναφέρει πως με βάση τους δικούς της υπολογισμούς ο κλάδος σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ αναμένεται να παρουσιάσει ζημίες εάν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων βρεθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των 650 εκατ. ευρώ.

Για την εθελούσια έξοδο, η Alpha Finance σημειώνει πως η μείωση του προσωπικού εντός ενός έτους, σε περίπτωση που υλοποιηθεί, θα είναι περισσότερο επιθετική εν συγκρίσει με εκείνη που είχε προβλέψει, ενώ συμπληρώνει πως το κόστος του προγράμματος αναφερόμενο έως και σε 1,5 δισ. ευρώ υποδεικνύει μεγαλύτερο ύψος αποζημίωσης ανά εργαζόμενο εν συγκρίσει με τα προηγούμενα προγράμματα.

Η Alpha Finance επισημαίνει πως, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το κόστος ανά εργαζόμενο, εκτιμά πως θα ανέλθει στις 100 χιλιάδες ευρώ εν συγκρίσει με 37 χιλ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί για το 2003.

Επίσης, εξηγεί πως έχει προχωρήσει στην προαναφερθείσα εκτίμηση, καθώς θεωρεί ότι ο ΟΤΕ θα προσπαθήσει να δώσει κίνητρα στους εργαζομένους προκειμένου να αποχωρήσουν.

Ως εκ τούτου, με βάση τις νέες εκτιμήσεις της Alpha Finance, το περιθώριο των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για το 2005 θα ανέλθει στο 27% και τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,04 ευρώ.

Για το 2006 η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το περιθώριο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ανέλθει σε 41,5%, και τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,05 ευρώ.

Τέλος, η Alpha Finance επισημαίνει πως ο ΟΤΕ δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα καταβολής μερίσματος από τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v