Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφορμή για κατοχύρωση κερδών ο ΟΤΕ

Το ντόμινο του ΟΤΕ οδηγεί σε ρευστοποιήσεις ούτως ή άλλως βραχυπρόθεσμα κερδισμένων θέσεων σε μετοχές των Eurobank, Εθνικής, Alpha, και άλλων μετοχών του FTSE-20. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η αύξηση των συναλλαγών στη μετοχή του Ηρακλή. Ο ΟΤΕ υποχώρησε έως τα 10,46 ευρώ (-6,76%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ”ντόμινο” του ΟΤΕ παρασέρνει τους επενδυτές σε πωλήσεις και άλλων μετοχών του FTSE-20.

Καταρχήν στη μετοχή του Οργανισμού, οι πωλήσεις έφτασαν μέχρι τη χαμηλή τιμή των 10,46 ευρώ (6,7%), με συναλλαγές περίπου 1,4 εκατ. τεμαχίων, για να αντιδράσει στη συνέχεια προς τα 10,7 ευρώ με συναλλαγές περίπου 1,1 εκατ. τεμαχίων.

Η τάση διαμορφώνεται ξεκάθαρα πτωτική, καθώς την τελευταία ώρα ρευστοποιήσεις καταγράφονται από την Alpha μέχρι τη Eurobank, και από την Εθνική μέχρι τις Cosmote και Coca Cola.

Οι μόνες δύο μετοχές του FTSE-20 που κινούνται θετικά είναι η ΔΕΗ στα 19,96 ευρώ με πράξεις και στα 19,98 ευρώ και η μετοχή της Intracom (με πράξεις και στα 3 ευρώ).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 7, με 4 μετοχές του ΜΚ-40 να αντιδρούν.

Με συναλλαγές περισσότερες του 1,1 εκατ. τεμαχίων η Sex Form κυμαίνεται στα 0,85 ευρώ, ο Ακτωρ στα 3,22 ευρώ, η Δέλτα Συμμετοχών προς τα 4,64 ευρώ και ο Ηρακλής προς τα 7,58-7,80 ευρώ με συναλλαγές 150.000 τεμαχίων και περίπου 140 πράξεις (στις 14.15).

Από τον SC-80, θετικά αντιδρούν οι μετοχές των Μινωικών Γραμμών, Κατσέλης, Ατέρμων, Ανέκ, Info Quest και ΕΤΕΜ.

Σημείωση: Εδώ και εβδομάδες, κυρίως οι ξένοι αναλυτές, σχεδόν πιεστικά αναφέρονται στην αναγκαιότητα δραστικής περικοπής των λειτουργικών εξόδων του ΟΤΕ.

Ενδεικτικές είναι οι εκθέσεις των Μοrgan Stanley και UBS για εκτιμούμενη βελτίωση των αποτελεσμάτων του οργανισμού, στην περίπτωση που ακολουθηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ενταχθεί και η σημερινή έκθεση της Alpha Finance, που με αυτήν την προϋπόθεση θέτει σαφώς υψηλότερα την τιμή-στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v