Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναβαθμίζει σύσταση η Π&Κ-οι ΑΧΕ για σταθερή

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”overweight” προχώρησε η Π&Κ. Κάμψη 7,4% στα έσοδα 2004 από τη σταθερή τηλεφωνία προβλέπει η Εθνική, ενώ για πτώση 13,7% στο β’ εξάμηνο κάνει λόγο η Proton. Χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για EBITDA σταθερής η EFG Sec, κάμψη 29% βλέπει η Eurocorp. Προβλέψεις Marfin για κόστος εθελουσίας εξόδου.

ΟΤΕ: Αναβαθμίζει σύσταση η Π&Κ-οι ΑΧΕ για σταθερή
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”overweight” από ”equal weight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή της Ενημέρωση με ημερομηνία 1η Οκτωβρίου 2004, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 12 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, αν οι πρόσφατες ανακοινώσεις συνδυαστούν, αποκαλύπτουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες ώστε η αναδιάρθρωση να είναι επιτυχής.

Ωστόσο, παρατηρεί η Π&Κ το σχέδιο αναδιάρθρωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, περιέχει κάποια ρίσκα που σχετίζονται με το κόστος, τις διαπραγματεύσεις με τους συνδικαλιστές, την πολιτική υποστήριξη και τις νέες νομοθετικές διατάξεις και που είναι πολύ πιθανό να διατηρήσουν την μεταβλητότητα στη μετοχή βραχυπρόθεσμα.



Κάμψη στα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία, αλλά και στα EBITDA τόσο στο σύνολο του 2004 όσο και στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους προβλέπουν οι Εθνική, Eurobank, Proton.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως προχώρησε σε ”ρετουσάρισμα” των εκτιμήσεών της για την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, για την οποία εκτιμά πως οι πιέσεις είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστούν.

Κάμψη στα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας και στα EBITDA του ΟΤΕ στο σύνολο του 2004 προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, τα έσοδα του ΟΤΕ από τη σταθερή τηλεφωνία στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση 7,4%, διαμορφούμενα στα 2,884 δισ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο για τα EBITDA του ΟΤΕ η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει μείωση 21,3%, καθώς εκτιμά πως θα υποχωρήσουν στα 870 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, οι προβλέψεις της είναι ανάλογες των αναθεωρημένων εκτιμήσεων που ανακοίνωσε χθες (30/9) η διοίκηση του ΟΤΕ.

H Proton Securities από την πλευρά της εκτιμά πως τα έσοδα του Οργανισμού από τη σταθερή τηλεφωνία στο δεύτερο εξάμηνο του 2004 θα παρουσιάσουν κάμψη 13,7%, στα 1,35 δισ. ευρώ, σε σχέση με υποχώρηση 9,1% του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Τα EBITDA από την εν λόγω δραστηριότητα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Proton Securities, αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 23,1% στο σύνολο του 2004, διαμορφούμενα στα 850 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Securities αναφέρει πως διατηρεί τις προβλέψεις της για τα ενοποιημένα έσοδα του 2004, ενώ επισημαίνει πως μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA της σταθερής τηλεφωνίας κατά 5,5% (στα 733 εκατ. ευρώ), που εκτιμά πως θα οδηγήσουν τα ενοποιημένα EBITDA κατά 12,3% χαμηλότερα, στα 1,79 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, πτώση 29% στα EBITDA της σταθερής τηλεφωνίας προβλέπει και η Eurocorp, καθώς εκτιμά πως θα υποχωρήσουν στα 782 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 6.200 εργαζομένων του ΟΤΕ, η Marfin Analysis επισημαίνει πως υποθέτοντας μέσο κόστος ανά εργαζόμενο ύψους 70 χιλιάδων ευρώ (το οποίο υπερβαίνει τα προηγούμενα προγράμματα του ΟΤΕ που κυμάνθηκαν σε 40-50 χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο) το κόστος για το 2005 θα ανέλθει στα περίπου 540 εκατ. ευρώ, εάν αυτό δεν αποσβεστεί σε μια μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου περιλαμβάνουν επίσης και εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία για κάποια χρόνια μετά την έξοδο του προσωπικού, τα οποία και υπολογίζει στα περίπου 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Εξάλλου, τα 10,20 και τα 10,10 ευρώ εντοπίζει ως σημεία στήριξης της μετοχής του ΟΤΕ, σε τεχνική της ανάλυση για τον Οργανισμό, η Fortius Finance. Παράλληλα, επισημαίνει, ο χθεσινός σημαντικός όγκος στον τίτλο δημιουργεί επιφυλάξεις, ενώ οι αντιστάσεις των 11,14 και 11,20 ευρώ φαντάζουν πλέον ισχυρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v