Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στις νέες φορολογικές κλίμακες που θα αντικαταστήσουν την ισχύουσα, στο έλλειμμα τον Ιούλιο, στα ”υπερχρεωμένα” νοικοκυριά, στην αγορά των ακινήτων, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στις νέες φορολογικές κλίμακες που θα αντικαταστήσουν την ισχύουσα, στο έλλειμμα τον Ιούλιο, στα ”υπερχρεωμένα” νοικοκυριά, στην αγορά των ακινήτων, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε το σχέδιο εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Φορολογία: Έξι νέες φορολογικές κλίμακες που θα αντικαταστήσουν το 2005 την ισχύουσα κλίμακα παρέδωσε στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη η αρμόδια επιτροπή για τη φορολογική μεταρρύθμιση, αναφέρει Το Βήμα.

Έλλειμμα: Το ποσό των 9 δισ. ευρώ ξεπέρασε το έλλειμμα τον Ιούλιο, που αναλογεί στο 5,5% του ΑΕΠ, σημειώνει Το Βήμα.

Νοικοκυριά: Με δανεικά κινείται η οικονομία, καθώς ιδιώτες και νοικοκυριά καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στον δανεισμό, τονίζει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ενδεικτικοί είναι οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των προσωπικών δανείων, τονίζοντας πως τον Ιούλιο τα προσωπικά δάνεια ”έτρεξαν” με ρυθμό 67,8% ξεπερνώντας τα 5,5 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι φθηνό υπό την έννοια ότι προσφέρει αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες για τους έχοντες ρευστότητα και υπομονή, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα blue chips είναι πράγματι ακριβά, ενώ η μικρή κεφαλαιοποίησης προσφέρει ευκαιρίες όχι γιατί οι εν λόγω εταιρίες αύξησαν εντυπωσιακά τα οικονομικά τους αποτελέσματα, αλλά διότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρηματιστηριακής τους απαξίωσης.

ΣΜΕΧΑ: Για παζάρι χρηματιστών μετά την ψήφο κάνει λόγο Το Βήμα, που συμπληρώνει πως εκλέγονται οι κ. Καραμανώφ, Δαβερώνας, Παπαριστείδης, Πουλαρίκας, Σίνος, Μωραϊτάκης και Παντελάκης.

ΑΕΔΑΚ: Πιο φωτεινό γίνεται το μέλλον των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων με το σ/ν που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σημειώνει η Ναυτεμπορική, που επισημαίνει πως διευκολύνει τις ΑΕΔΑΚ να αναλάβουν διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων και νέα γενιά Αμοιβαίων.

Ακίνητα: Η πρώτη επίσημη ένδειξη για πτώση τιμών στα ακίνητα καταγράφεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία οι τιμές των κατοικιών στην Αττική υποχώρησαν κατά 2,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2004, ενώ στα άλλα αστικά ακίνητα της χώρας παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής τους στο 1,8% έναντι 9,2% στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η Ναυτεμπορική επισημαίνει από την άλλη πως τον περασμένο Μάιο οι τιμές των κατοικιών στην περιοχή της Αττικής παρουσίασαν οριακή ανάκαμψη.

Υπουργείο Τουρισμού: ”Προίκα” 70 εκατ. ευρώ παίρνει το υπουργείο Τουρισμού σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως οι πιστώσεις που θα κατατεθούν από τον προϋπολογισμό θα είναι αυξημένες κατά 61,1%.

ΟΤΕ: Για ”τρικυμία” στον ΟΤΕ με την εθελούσια έξοδο κάνει λόγο Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο ”γαλάζια στελέχη” και υπουργοί βρίσκονται εναντίον του προέδρου του Οργανισμού Π. Βουρλούμη, ενώ συμπληρώνει αφενός πως ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στηρίζει τον κ. Βουρλούμη και αφετέρου πως χθες η μετοχή δέχθηκε πιέσεις.

Κύμα αρνητικών αντιδράσεων προκάλεσε το σχέδιο δραστικής και άμεσης μείωσης του προσωπικού που είχε ανακοινώσεί ο πρόεδρος του ΟΤΕ αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως ο κ. Βουρλούμης υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, δηλώνοντας ότι ”λαμβάνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σε αυτά θα περιληφθεί η αναδιοργάνωση της σταθερής τηλεφωνίας και η εθελουσία έξοδος”.

Καταιγίδα ΟΤΕ χτύπησε χθες τη Σοφοκλέους οδηγώντας τη μετοχή του Οργανισμού σε υποχώρηση κατά 3,57% και τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα κατά 1,37% αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζα Πειραιώς: Με την Evrobank Βουλγαρίας ”φλερτάρει” η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η βουλγαρική τράπεζα διαθέτει 41 υποκαταστήματα και γραφεία.

ΕΧΑΕ: Στη συγκρότηση ενός πυρήνα στο χρηματοοικονομικό χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω συμμαχιών και συνεργασιών, στοχεύει ο όμιλος της ΕΧΑΕ, αναφέρει το Κέρδος.

ΑΓΕΤ: Το 26,41% της ΑΓΕΤ πουλάει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η πώληση θα γίνει με discount 3%-5% στη Lafarge.

Βαλκάν Εξπόρτ: Συνεχίζει τις απολύσεις η Βαλκάν Εξπόρτ αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η εταιρία έχει απολύσει τα τελευταία χρόνια τα τρία τέταρτα των εργαζομένων.

Ολυμπιακή: Η Lazards αναμένεται να επιλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την πέμπτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, που θα ανοίξει επίσημα το προσεχές δεκαπενθήμερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v