Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στον προϋπολογισμό του 2005, στο έλλειμμα του Δημοσίου, στα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και στην εικόνα της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στον προϋπολογισμό του 2005, στο έλλειμμα του Δημοσίου, στα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και στην εικόνα της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Προϋπολογισμός: Φιλότιμες προσπάθειες από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη προκειμένου να πείσει τους ξένους επενδυτές για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, καταβάλλονται σύμφωνα με την Ημερησία.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση δημοσιονομική εξυγίανση, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στις εργασίες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

”Δεν δέχομαι συζήτηση για το ασφαλιστικό, το θέμα αυτό δεν είναι στις προτεραιότητές μας” δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε στελέχη του ΔΝΤ, τα οποία όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία επανήλθαν στη μόνιμη επωδό τους για την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων και αλλαγών στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Κοινοτικά Κονδύλια: Τον πραγματικό κίνδυνο να απολέσει επενδυτικά κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,8 δισ. ευρώ αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, εάν τους επόμενους 14 μήνες δεν υπάρξει πραγματική και όχι ονομαστική επιτάχυνση των διαδικασιών βεβαίωσης δαπανών και απορρόφησης πόρων, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Έλλειμμα: Από τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και όχι από την απογραφή εξαρτάται η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνει ο Π. Μυλωνάς, γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικής της Εθνικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Εισηγμένες βάζουν πλώρη για ξένα χρηματιστήρια, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως απογοητευμένες από το τέλμα της Σοφοκλέους εισηγμένες επιχειρήσεις με διεθνή δράση αναζητούν διέξοδο σε ξένες αγορές, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως άλλες 28 μετοχές εταιριών εισάγονται στη β’ κατηγορία του Χ.Α.

Ανατιμήσεις: Απώλειες εισοδήματος θα έχουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, καθώς οι επικείμενες ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες υπερκαλύπτουν τις πενιχρές αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής, τονίζουν Τα Νέα.

Τράπεζα Πειραιώς: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να αξιοποιήσει τις προοπτικές του ομίλου και τη θετική συγκυρία της αγοράς, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Θ. Πανταλάκης.

Alpha Bank: Σημαντικά αυξημένα κατά 38% αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο πως θα είναι τα κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2004.

Βαλκάν: Θύελλα προκαλούν οι απολύσεις στη Βαλκάν αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία παρέμβαση του υπουργού ζητεί το ΕΚΘ, ενώ συμπληρώνει πως οι εργαζόμενοι στον όμιλο Λαναρά πολιορκούν το υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v