Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Δώστε και σώστε!

Η Εμπορική Τράπεζα δεν μπορεί να σηκώσει από μόνη της το βάρος του ασφαλιστικού, όπως ”ομολόγησε” ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στην ”Καθημερινή”. Οι άλλες τράπεζες, άραγε, μπορούν; Κι αυτό το στοιχείο το έχουν συμπεριλάβει οι αγαπητοί αναλυτές στις βαθυστόχαστες μελέτες τους για τον τραπεζικό κλάδο;

Εμπορική: Δώστε και σώστε!
Η Εμπορική Τράπεζα δεν μπορεί να σηκώσει από μόνη της το βάρος του ασφαλιστικού, όπως ”ομολόγησε” ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στην ”Καθημερινή”.

Οι άλλες τράπεζες, άραγε, μπορούν; Κι αυτό το στοιχείο το έχουν συμπεριλάβει οι αγαπητοί αναλυτές στις βαθυστόχαστες μελέτες τους για τον τραπεζικό κλάδο;

Αν καταλάβαμε καλά από τα όσα είπε χτες ο κ. Προβόπουλος στην ”Καθημερινή”, εμείς, οι συνεπείς Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να συνδράμουμε την Εμπορική Τράπεζα για να σηκώσει το δυσβάστακτο βάρος του ασφαλιστικού.

Θεωρούμε ότι η συνέντευξη δεν δόθηκε τυχαία. Αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση. Αν αποδίδουμε σωστά τα λόγια του κυρίου προέδρου, είπε κάτι σαν το ”δώστε και σώστε”! Δεν θα μας εκπλήξει διόλου το ενδεχόμενο οι διεθνείς οίκοι να βγουν σήμερα ή αύριο και να αυξήσουν τις τιμές-στόχους για τη μετοχή της Εμπορικής!

Όπως ακριβώς έγινε και με τον ΟΤΕ! Την ώρα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας οι πιο επώδυνες ειδήσεις για την πορεία μας εταιρείας, κάποιοι αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να... φτιάξουν το κέφι μας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί σχετικά πρόσφατα. Λίγο πριν από το τέλος των Ολυμπιακών έργων και ενώ κάποιοι γράφαμε για το αυτονόητο, για το τέλος της χρυσής περιόδου των κατασκευαστικών εταιρειών, κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο.

Σήμερα δεν τους βλέπουμε να δίνουν έστω ένα μαντίλι σε όσους δυστυχείς τους πίστεψαν...

Το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών είναι πολύ σοβαρό. Αν δεν ήταν σοβαρό, δεν θα ζητούσε ο κ. Προβόπουλος τη συνδρομή της ελληνικής κοινωνίας, της κυβέρνησης και όποιου άλλου μπορεί να συνεισφέρει.

Ο κ. Προβόπουλος είπε την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι μας είπε ψέματα. Δεν είναι καιρός οι χρηματιστηριακές αρχές να ζητήσουν απ’ όλες τις τράπεζες να μας πουν τι, πού, πόσα και γιατί;

Για διαφάνεια δεν μιλάμε; Δεν πρέπει οι επενδυτές να ξέρουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι μετοχές που έχουν στα χέρια τους; Ποιες τράπεζες έχουν το πρόβλημα και πόσο μεγάλο είναι αυτό;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v