Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αύρα από διεθνείς αγορές

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές μπορεί να επηρεάσει ανάλογα και τη Σοφοκλέους. Αιχμή αποτελούν συγκεκριμένες μετοχές εταιριών του FTSE-20, αν και θετικές ενδείξεις διαμορφώνονται και για ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές συνηγορεί για ανάλογη αντίδραση και στη Σοφοκλέους.

Τεχνικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η ανοδική φορά συγκεκριμένων μετοχών υπάρχουν.

Από τον τραπεζικό κλάδο, Eurobank και Εθνική, με εβδομαδιαία κέρδη 2,47 και 1,13% αντίστοιχα, εμφανίζονται σαφώς πιο ενισχυμένες από τις Alpha, Πειραιώς και Εμπορική.

Μόνο που για τη μετοχή της Alpha, αγοραστές εμφανίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, σε αντίθεση με τις Eurobank, Εθνική, όπου συγκεκριμένο πρόγραμμα αγορών υλοποιούνταν στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στη μετοχή του ΟΤΕ, η υπερπροσφορά κράτησε σχεδόν μία συνεδρίαση, πίεσε τη μετοχή προς τα 10,46 ευρώ για να αντιδράσει προς τα 11, βάση από όπου ξεκινά αυτή η εβδομάδα.

Ανοδική παραμένει η φορά για τη μετοχή της Cosmote, με τρέχουσα τιμή τα 13,60 ευρώ.

Με αύξηση συναλλαγών, και μετά από διαδικασία σταθεροποίησης, αντέδρασε προς τα 20,10 (από τα 19,70 ευρώ) η μετοχή της ΔΕΗ.

Μετοχές όπου θα καταγραφεί η διάθεση κυρίως ξένων επενδυτών είναι οι Coca Cola 3E (με θετικό κλείσιμο την προηγούμενη Παρασκευή) και Τιτάν με τιμή 21,20 ευρώ - ελάχιστα χαμηλότερα της υψηλής 52 εβδομάδων (21,24 ευρώ).

Από τον κλάδο ξεχωρίζει τις τελευταίες μέρες ο Ηρακλής (με απόδοση 6,65%, αύξηση συναλλαγών), καθώς επίκειται η παράδοση από τον εκτιμητικό οίκο του φακέλου πώλησης της συμμετοχής της Εθνικής.

Στην περίπτωση που απορροφηθεί όποια αρχική προσφορά σε μετοχές του FTSE-20, τουλάχιστον στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου.

Εάν μάλιστα εδραιωθεί αυτή η τάση προς τις 2.365 - 2.380 μονάδες, υπάρχουν θετικές προϋποθέσεις για ανάλογα θετική κίνηση ορισμένων μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v