Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Σοφοκλέους, χωρίς, ωστόσο, τον απαιτούμενο – από τεχνικής πλευράς – τζίρο στις μετοχές κυρίως των Εθνικής, Eurobank. Στην περίπτωση, όμως, των Τιτάν, Motor Oil, Cosmote, Hyatt, Coca Cola, διαπιστώνεται ενδιαφέρον από πλευράς άλλων ισχυρών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρον αποκτούν τα τελευταία 40 λεπτά της συνεδρίασης, καθώς η μέχρι στιγμής σχέση συναλλαγών – Γ.Δ. προϊδεάζει για καταγραφή τιμής κοντά στις 2.380,3 μονάδες.

Στην περίπτωση που ο Γ.Δ. κλείσει έστω και οριακά υψηλότερα διαμορφώνεται – από τεχνικής πλευράς - κορυφή που ίσως αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει από τα 19,8 ευρώ να ενισχυθούν σταδιακά οι αγοραστές προς τα 19,9 ευρώ της Εθνικής και προς τα 19,38 ευρώ της Eurobank.

Θα πρέπει επίσης, να κινηθεί προς τα 21,28 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, και προς τα 11,12 ευρώ του ΟΤΕ.

Όμως, οι συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές, απ’ ό,τι τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, σε Εθνική, Eurobank, αναδεικνύουν την εν μέρει δικαιολογημένη διστακτικότητα ορισμένων Ελλήνων επενδυτών να ακολουθήσουν την κίνηση των ξένων.

Θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί, πως σε υψηλή τιμή πραγματοποιούνται συναλλαγές για λογαριασμό των μετοχών Τιτάν και Motor Oil.

Για παράδειγμα στη μετοχή της ΜΟΗ πραγματοποιήθηκαν προσυμφωνημένες συναλλαγές 1.037.780 τεμαχίων στα 8,15 ευρώ (με τρέχουσα τιμή στα 8,56 ευρώ), ενώ στον Τιτάνα με περισσότερες των 560 πράξεων ο τζίρος ξεπερνά τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των συναλλαγών (119.897 τεμάχια) πραγματοποιείται κοντά στην υψηλή τιμή ημέρας των 21,9-22 ευρώ.

Οι 2 περιπτώσεις, αλλά και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος προς τα 8,26 ευρώ της Hyatt, επιβεβαιώνουν, αν μη τι άλλο, τη δυναμική επανάκαμψη ισχυρών επενδυτών, κυρίως ξένων και δευτερευόντως Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v