Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Τράπεζες-τηλεπικοινωνίες καθοδηγούν το ΧΑ

Από τράπεζες και τηλεπικοινωνίες εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα διαμορφωθεί η τάση στη Σοφοκλέους, όπως προκύπτει τόσο από το εβδομαδιαίο report της χρηματιστηριακής όσο και από το μηνιαίο.

Εγνατία: Τράπεζες-τηλεπικοινωνίες καθοδηγούν το ΧΑ
Από τράπεζες και τηλεπικοινωνίες εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα διαμορφωθεί η τάση στη Σοφοκλέους, όπως προκύπτει τόσο από το εβδομαδιαίο όσο και από το μηνιαίο report της χρηματιστηριακής.

Η Εγνατία Finance τονίζει πως η αναθεώρηση των εκτιμήσεων των διοικήσεων τόσο του ΟΤΕ όσο και της Coca-Cola Τρία Έψιλον επηρέασε τις επιδόσεις των δυο συγκεκριμένων μετοχών τις δυο τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ενώ σημειώνει πως δεν προβλέπει ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν για πολύ.

Όσον αφορά στη μεσαία, αλλά και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα έχουν οδηγήσει σε χαμηλές αποτιμήσεις σε μερικές περιπτώσεις, γεγονός το οποίο ενδέχεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία Finance ξεχωρίζει τις μετοχές των: Γερμανού, Folli Follie, Intralot, Notos Com, Elmec, Jumbo, Γρ. Σαράντη, Επιχειρήσεων Αττικής, Μινωικών Γραμμών, Δυναμική Ζωής, Imako, Ηλεκτρονικής Αθηνών, Frigoglass και Πετζετάκι, ενώ επισημαίνει πως οι τίτλοι των Φουρλή και Jumbo ενδέχεται να επωφεληθούν από πιθανή είσοδό τους στον δείκτη FTSE-40.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως κι άλλες μετοχές συμπεριλαμβάνονται στο focus list της, όπως οι: Μαΐλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, καθώς και Πλαίσιο, για την οποία υπενθυμίζει πως πρόσφατα ξεκίνησε κάλυψη με τη σύσταση ”accumulate”.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως ξεκίνησε κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil, για την οποία συνιστά ”buy”.

Αναφορικά με τις τράπεζες, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως η ισχυρή ζήτηση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ωφέλησε την ευρύτερη αγορά, ενώ επισημαίνει πως δεν προβλέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Για τις μετοχές των Εθνικής, Alpha, Eurobank και Εμπορικής η χρηματιστηριακή σημειώνει πως έχουν φτάσει στα υψηλά έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v