Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τα 10,70 ευρώ τιμή-στόχος από Εγνατία, ”hold”

Την τιμή-στόχο των 10,70 ευρώ και τη σύσταση ”hold” διατηρεί η Εγνατία Finance για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ανάλυσή της (1/10), όπου αναφέρει πως σε συνέχεια της αναθεώρησης των εκτιμήσεων της διοίκησης και ελλείψει λεπτομερειών σχετικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, διατηρεί παράλληλα και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Τα 10,70 ευρώ τιμή-στόχος από Εγνατία, ”hold”
Την τιμή-στόχο των 10,70 ευρώ και τη σύσταση ”hold” διατηρεί η Εγνατία Finance για τη μετοχή του ΟΤΕ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1η Οκτωβρίου.

Η ανάλυση ακολούθησε την προειδοποίηση της διοίκησης του ΟΤΕ για αναθεώρηση των εκτιμήσεων, ενώ όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή ελλείψει λεπτομερειών αναφορικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, διατηρεί προς το παρόν τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει η Εγνατία Finance, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνδικαλιστών και της διοίκησης του ΟΤΕ, ενώ συζητήθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η πιθανή κερδοφορία της εταιρίας στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και η πιθανότητα να μη διανείμει ο Οργανισμός μέρισμα για το 2004.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η διοίκηση του ΟΤΕ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα EBITDA από τη σταθερή τηλεφωνία θα είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδα του 2004 θα κινηθούν σε ανάλογο επίπεδο με τα αντίστοιχα του πρώτου εξαμήνου.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η Εγνατία Finance διατυπώνει την άποψη ότι εάν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ (που αντιστοιχεί σε περίπου 240 χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο), ποσό το οποίο θεωρείται το πιο απαισιόδοξο σενάριο, τότε το πρόγραμμα δεν προσφέρει αξία στον ΟΤΕ, και επομένως ο οργανισμός δεν πρέπει να προχωρήσει με αυτό.

Επίσης, συμπληρώνει πως με βάση του υπολογισμούς της, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, υποθέτοντας μείωση προσωπικού κατά 6.250 εργαζομένων, δημιουργεί αξία για τον Οργανισμό μόνο όταν το κόστος ανά υπάλληλο δεν ξεπερνά τις 160 χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v