Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Η λίστα με τα spreads Απριλίου - Σεπτεμβρίου

Νέα αύξηση (στις 115 από 111) παρουσίασε ο αριθμός των εισηγμένων εταιριών που διαπραγματεύθηκαν στο διάστημα Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2004 με spread υψηλότερο του 2% και κατ’ επέκταση πληρούν τις προϋποθέσεις να τεθούν σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης. Ποιοι ”φλερτάρουν” με την τρίωρη διαπραγμάτευση.

ΧΑ: Η λίστα με τα spreads Απριλίου - Σεπτεμβρίου
Νέα αύξηση (στις 115 από 111) παρουσίασε ο αριθμός των εισηγμένων εταιριών που διαπραγματεύθηκαν στο διάστημα Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2004 με spread υψηλότερο του 2% και κατ’ επέκταση πληρούν τις προϋποθέσεις να τεθούν σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΧΑ.

Ωστόσο 7 εξ αυτών διαθέτουν Ειδικό Διαπραγματευτή και ως εκ τούτου αποφεύγουν την υπαγωγή στο καθεστώς της τρίωρης διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για τις εταιρίες Cyclon, Αλτερ, Ευρωσύμβουλοι, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Μοχλός, Unibrain, ΑΝΕΚ (προνόμιο).



Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑ εντός του Οκτωβρίου θα ληφθεί απόφαση για ένταξη στην τρίωρη διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιριών των οποίων το μέσο άνοιγμα τιμών αγοράς και πώλησης (spread) στην περίοδο 1/4/2004 - 30/9/2004 είναι υψηλότερο του 2,09%.

Στην περίπτωση αυτή ο αριθμός των εταιριών μειώνεται κατά 8, ήτοι σύνολο 107 και με την απαλλαγή δύο (Cyclon - Αλτερ λόγω Ειδικού Διαπραγματευτή) φθάνουν πλέον στις 102.

Υπογραμμίζεται, πως 76 μετοχές βρίσκονται σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης (από 11 π.μ. έως 11:30 π.μ. και από 1:30 μ.μ. έως 4 μ.μ.) με βάση το μέσο ημερήσιο εύρος τιμών αξίας ανά συνεδρίαση (spread συνεδρίασης).

Σημειώνεται επίσης πως για την επόμενη αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα της περιόδου από 1/4/2004 έως 30/9/2004.

Επιπροσθέτως διευκρινίζεται ότι ο υπολογισμός του ανοίγματος τιμών αγοράς πώλησης αφορά την περίοδο συνεχούς διαπραγμάτευσης.

* Η λίστα του Χ.Α. με τα spreads περιόδου Απριλίου - Σεπτεμβρίου (1/4/2004 - 30/8/2004) των εισηγμένων δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v