Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχωνεύονται Artion - Eurosec

Την άμεση συνένωση των δυνάμεών τους ανακοίνωσαν οι χρηματιστηριακές Artion και Eurosec, αντιμετωπίζοντας, όπως επισημαίνουν, θετικά τις προκλήσεις των καιρών. Οι στόχοι της κίνησης, ο νέος σχεδιασμός, η εξυπηρέτηση των πελατών. Τα μερίδια αγοράς των δύο ΑΧΕ στο οκτάμηνο.

Συγχωνεύονται Artion - Eurosec
Την άμεση συνένωση των δυνάμεών τους ανακοίνωσαν οι χρηματιστηριακές Artion και Eurosec, αντιμετωπίζοντας, όπως επισημαίνουν, θετικά τις προκλήσεις των καιρών.

Η ARTION Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρίες, μέσα στην πρώτη δεκάδα από άποψη κύκλου εργασιών και με ουσιαστική παρουσία στις ξένες αγορές.

Η EUROSEC Α.Χ.Ε. είναι μία από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές εταιρίες, με εκτεταμένο δίκτυο σε όλη τη χώρα και εξελιγμένα μηχανογραφικά συστήματα.

Στην κατάταξη με βάση τα μερίδια αγοράς των ΑΧΕ τον Αύγουστο, η Artion ΑΧΕΠΕΥ κατέλαβε τη 13η θέση, με ποσοστό 1,16% στις συναλλαγές με πακέτα και 1,30% χωρίς πακέτα. Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου κατέλαβε την ίδια θέση και τα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 1,32% και 1,51% αντίστοιχα.

Οσον αφορά στην Eurosec Χρηματιστηριακή, στην κατάταξη του Αυγούστου 2004 κατέλαβε την 58η θέση και στις συναλλαγές συμπεριλαμβανομένων των πακέτων το ποσοστό της διαμορφώνεται σε 0,18%, ενώ χωρίς αυτά στο 0,21%. Στο οκτάμηνο τα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 0,22% και 0,25% αντίστοιχα ανεβαίνοντας στην 57η θέση.

Με την κίνηση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιδιώκεται:

1ον - Η παροχή υψηλού επιπέδου επενδυτικών υπηρεσιών από την ARTION Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και στην πελατεία της EUROSEC A.X.E.

2ον - Η καλύτερη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού στο χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών με πρόσθετα οφέλη για τους πελάτες και των δύο εταιριών.



Στο πελατολόγιο που θ’αναπτύξει το κοινό πλέον παραγωγικό δυναμικό των δύο πλευρών, η ARTION Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. θα προσφέρει:

- Διαχείριση χαρτοφυλακίου πάσης φύσεως κινητών αξιών για νομικά και φυσικά πρόσωπα.

- Αγορά, πώληση και διαχείριση ομολόγων στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές

- Αγορά, πώληση και διαχείριση μετοχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Συμβουλευτικές υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (ΙΡΟ, εξαγορές-συγχωνεύσεις, έκδοση ομολογιακών δανείων, market making κ.λπ.).

- Αγοραπωλησία τίτλων στα χρηματιστήρια παραγώγων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

- Σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδας.

Η συμφωνία των δύο εταιριών θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα με τη λήψη των αναγκαίων επιμέρους εγκρίσεων και την προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων. Στο μεταβατικό διάστημα η EUROSEC Α.Χ.Ε. θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κανονικά τους πελάτες της όπως μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v