Στην Alpha η σκυτάλη του ”σωματοφύλακα”

Σήμερα είναι η σειρά της Alpha Bank να συνδράμει τα μέγιστα για τη διατήρηση του Γ.Δ. σε απόσταση ασφαλείας από τις 2.300 μονάδες. Ελεγχόμενη η προσφορά στα ”βαριά” χαρτιά, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ενισχυτικά λειτουργεί ο περιορισμός των απωλειών στις ευρωαγορές λόγω των αποτελεσμάτων της GE.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα όσα καταγράφονται στη στήλη ”Άπόψεις” για ”τη χαμένη αξία των Ελλήνων θεσμικών” (του Γ. Παπανικολάου) αναδεικνύει πολύ απλά αυτό που συντελείται τα τελευταία 2 χρόνια στην αγορά μας, η οποία νομοτελειακά οδηγείται στα χέρια των λίγων ξένων που επιδεικνύουν υπομονή, οι οποίοι διαθέτουν ρευστότητα και γνωρίζουν να αποτιμούν καλά τις κρυμμένες υποαξίες.

Αυτή είναι μεσομακροπρόθεσμα η εκτίμησή μας για την αγορά, όπως άλλωστε καταγράφηκε χθες επισταμένα με αφορμή τις επιχειρηματικές κινήσεις σε Γερμανό και Κωτσόβολο.

Καθαρά διαδικαστικά ο Γ.Δ. συνεχίζει τη διακύμανσή του σε στενό εύρος μεταξύ 2.320-2.335 μονάδων.

Σήμερα, που δικαιολογούνται κάποιες πιέσεις – ρευστοποιήσεις στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, την προσπάθεια ”στήριξης” έχουν αναλάβει τα blue chips.

Ενδεικτική όσο και χαρακτηριστική για τον FTSE-20 είναι η περίπτωση της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται κατά 3,23%, στα 20,76 ευρώ.

Χαμηλότερα υποχωρούν οι Intracom (δες ανάλυση της Μarfin), Πειραιώς, ΚΑΕ, Εμπορική, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο και Γερμανός.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δεν καταγράφονται μέχρι στιγμής έντονες πιέσεις σε μετοχές-”σηματωρούς”, με τη μετοχή της Κλωνατέξ να κυμαίνεται στα 1,37-1,44 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 150.000 τεμαχίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v