”Βοήθεια” από blue chips σε Γ.Δ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη διάθεση 3,3 εκατ. μετοχών της Γερμανός στην τιμή των 22,5 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα επιμέρους κινήσεις παρατηρούνται στη μεσαία – χαμηλή κεφαλαιοποίηση. Συντηρείται γύρω από τις 2.320 μονάδες ο Γ.Δ. αντλώντας στήριξη από συγκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους (κυρίως Alpha).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάθεσης των μετοχών της εταιρίας Γερμανός, με περίπου 3,3 εκατ. τεμάχια να έχουν περάσει μέχρι στιγμής μέσω του Χ.Α. με τη μορφή ”πακέτων” (8,23% του μετοχικού κεφαλαίου) στην τιμή των 22,5 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, η αγορά υποχωρεί και πάλι με ”στήριξη” τη χθεσινή χαμηλή τιμή των 2.315,9 μονάδων, ”καλύπτοντας” το πτωτικό κενό που διαμορφώθηκε.

Βραχυπρόθεσμα δεν φαίνεται –πάντα από τεχνικής πλευράς– να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διόρθωσης συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, με αποτέλεσμα να είναι πιθανότερη η υποχώρηση του τραπεζικού δείκτη.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί εάν η μετοχή της Alpha Bank υποχωρούσε προς την επόμενη ”στήριξη” των 19,65 ευρώ, όπου πιθανόν να δοκιμάζονταν οι διαθέσεις των εν δυνάμει πωλητών.

Ο τραπεζικός δείκτης μπορεί μεσοπρόθεσμα να εμφανίζει ανοδική διάθεση, φαίνεται όμως να χρειάζεται προηγουμένως μία διόρθωση ικανή να οδηγήσει σε αύξηση των συναλλαγών εμπορευσιμότητας.

Σε αυτό το ενδεχόμενο πιθανή θεωρείται η δοκιμασία των 2.280-2.300 μονάδων.

Είναι προφανές πως αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι η αύξηση της εμπορευσιμότητας, ενδεχομένως των πωλήσεων, σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αυτή η τάση δεν έχει ακόμη καταγραφεί ούτε για τη μετοχή των Alpha, Εθνικής ούτε για τους ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Eurobank.

Επιμέρους κινήσεις συντηρούν το ενδιαφέρον στη μεσαία – χαμηλή κεφαλαιοποίηση, με μετοχές-”σηματωρούς” (ΔΟΛ, ΕΘΝΑΚ, ΒΑΛΚΑΝ, Γιαννούσης, Delta Singular κ.ά.) να αντιδρούν με μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v