Ο Τύπος της Παρασκευής

Η ρύθμιση για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη των τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο, αλλά και η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη βρετανική Dixons, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η ρύθμιση για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη των τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο, αλλά και η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη βρετανική Dixons, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Φορορυθμίσεις: Το σχέδιο νόμου με το οποίο δίδεται η δυνατότητα σε περίπου 800.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με την Εφορία δημοσιοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σημειώνει ”Το Βήμα”.

Σε γενναία ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της πενταετίας 1998-2002, καθώς και σε ρύθμιση των χρεών ιδιωτών προς το Δημόσιο, ύψους 11 δισ. ευρώ, προβαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να στηρίξει τα δημόσια οικονομικά και να καλύψει τις μεγάλες ταμειακές ανάγκες του προϋπολογισμού, επισημαίνει η ”Καθημερινή”.

Μια ακόμη ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων και ληξιπρόθεσμων χρεών εγγράφεται από χθες στα φορολογικά ιστορικά της χώρας ”βολεύοντας” φορολογούμενους και κράτος, τονίζει το ”Κέρδος”.

Περίπου 850.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να κλείσουν οριστικά τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των ετών 1999-2003 πληρώνοντας τουλάχιστον 1.000–2.000 ευρώ σημειώνει ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

Για φορο-δαγκάνα 4,5 δισ. ευρώ κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, σύμφωνα με την οποία η ”ταρίφα” για ρύθμιση σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανέρχεται στα 1.000–2.000 ευρώ.

Πληθωρισμός: Μικρή αποκλιμάκωση σημείωσε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός, βοηθούμενος από τις μειώσεις τιμών σε φρούτα, λαχανικά και καύσιμα σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ότι ο τιμάριθμος διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 2,8% από 2,9% τον Μάιο.

Ανταγωνιστικότητα: ”Στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να απορροφάμε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης κατ’ έτος συνολικά όσα είχαμε απορροφήσει την τελευταία τετραετία”, είπε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Σε εγρήγορση κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απορρόφησης των κονδυλίων, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Σοφοκλέους: Κορυφή ενός παγόβουνου συγκρουόμενων συμφερόντων αποτελεί στην πραγματικότητα η αδυναμία τοποθέτησης νέας ηγεσίας στο Χ.Α., καθώς το ”παλιό” μάχεται το ”καινούργιο” στο ερειπωμένο τοπίο της σημερινής Σοφοκλέους, τονίζει η εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις”, που αποκαλύπτει ποια γεγονότα δημιουργούν ”διαπλεκόμενα” συμφέροντα μεταξύ των οικονομικά αδύναμων και χρηματιστηριακά ημιθανών επιχειρήσεων, αλλά και των ισχυρών τραπεζών που ελέγχουν την ΕΧΑΕ.

Τουρισμός: Το νέο σήμα του ελληνικού τουρισμού παρουσίασε χθες ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

Ομόλογα: Για ιστορικό ρεκόρ στην αγορά ομολόγων κάνει λόγο η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία ο τζίρος ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 80 δισ. ευρώ μέσε σε ένα μήνα, σημειώνοντας αύξηση 30% τον Ιούνιο σε σχέση με το 2003.

Τράπεζες: Τη σκυτάλη της υψηλής κερδοφορίας του πρώτου τριμήνου παίρνει τιμητικά το πρώτο εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ελληνικές τράπεζες παρουσίασαν σημαντική άνοδο εργασιών και κέρδη 24-28% κατά μέσο όρο, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” τονίζει πως οι τράπεζες αυξάνουν τις προβλέψεις των επισφαλειών, επισημαίνοντας πως αυτή την κίνηση επιβάλλει η εφαρμογή των ΔΛΠ και η εξυγίανση των χαρτοφυλακίων.

ΟΤΕ: Την αναδιάρθρωση της θέσης του στη σερβική αγορά τηλεπικοινωνιών δρομολογεί ξανά ο ΟΤΕ, που επιχειρεί να μεταβιβάσει το 20% που κατέχει στην Telecom Serbia και να αποκτήσει άντ’ αυτού τον έλεγχο στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της ίδιας εταιρίας, η οποία εντός του έτους θα αποσχισθεί σε ξεχωριστή θυγατρική, επισημαίνει η ”Καθημερινή”.

ΔΕΗ: Αποφασιστικής σημασίας για τη μελλοντική θέση της ΔΕΗ στα Βαλκάνια είναι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση επτά βουλγαρικών εταιριών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Aspis Bank: ”Δύσκολες εποχές” για την Aspis Bank επισημαίνει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σύμφωνα με την οποία πολλά εξαρτώνται από την κάλυψη της αύξησης.

Κωτσόβολος: Στην απόκτηση της Κωτσόβολος από την Dixons αναφέρεται ο Τύπος της Παρασκευής.

”Το Βήμα” εκτιμά πως μετά τη βρετανική Dixons έρχεται και η γερμανική Media Markt, ενώ η ”Καθημερινή” κάνει λόγο για βρετανική επέλαση στο λιανικό εμπόριο.

Αλυσίδα: Για αξιοποίηση ακινήτων της εταιρίας Αλυσίδα κάνει λόγο η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως η εταιρία αφενός διανέμει μέρισμα και αφετέρου διευρύνει τον σκοπό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v