Συνθήκες μόχλευσης

Το επικείμενο placement του Γερμανού, η συμφωνία Φουρλή - Dixons για τον Κωτσόβολο και η ενίσχυση της παρουσίας των ξένων σε αρκετές ελληνικές μετοχές δημιουργούν προϋποθέσεις ”μόχλευσης” και ενδέχεται να δώσουν βραχυπρόθεσμα τον τόνο. Στο επίκεντρο οι κατασκευές μετά το ν/σ Σουφλιά και εν όψει ολοκλήρωσης Ολυμπιακών έργων. Επιτέλους, φαίνεται πως κάτι κινείται. Αρνητική η επιρροή των διεθνών αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο Γερμανός χθες και ο Κωτσόβολος σήμερα δημιουργούν προϋποθέσεις ”μόχλευσης”. Όχι μόνο βραχυπρόθεσμης, με εύλογα οφέλη για τις μετοχές των εταιριών ή τις υπεραξίες του Φουρλή, αλλά και μεσομακροπρόθεσμης.

Η προοπτική που δημιουργείται με βάση αυτές τις κινήσεις θα πρέπει να ειδωθεί από την πλευρά της περαιτέρω αύξησης της συμμετοχής των ξένων στο ΜΚ αρκετών ελληνικών επιχειρήσεων.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία, φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι ξένοι, οι οποίοι αυξάνουν επιλεκτικά αλλά σταθερά την παρουσία τους σε αρκετές εισηγμένες.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αυτή η κίνηση δεν αφορά στις 3-4 τράπεζες ή τις συνήθεις επιλογές τους.

Διαμορφώνεται μία τάση και για άλλες εταιρίες από αρκετούς κλάδους και δραστηριότητες της οικονομίας.

Βραχυπρόθεσμα, μπορεί σήμερα - αύριο ο Γ.Δ. να κινηθεί λίγο χαμηλότερα ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών, μπορεί από Δευτέρα να κινηθεί πτωτικά αντιδρώντας τεχνικά, αλλά μεσομακροπρόθεσμα τίποτα από αυτά τα δύο δεν έχει μεγάλη σημασία.

Αυτό που μετράει σε αυτή τη φάση είναι η αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα του προϊόντος ”ΕΛΛΑΣ”, που όσο και αν διαβάζεται παράλογο ενισχύθηκε μετά και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μετοχές-”σηματωροί” για σήμερα, πέραν της Εθνικής, οι Alpha, ΕΛ.ΠΕ., ΟΤΕ, ΔΕΗ είναι και οι τίτλοι των Φουρλή, Κωτσόβολου, Σαράντη και ΕΠΑΤΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v