Η τακτική Ρεχάγκελ στη Σοφοκλέους!

Το είπε ο Ρεχάγκελ! Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ελεγχόμενη επίθεση. Δηλαδή, αφήνουμε τους ραντιέρηδες να πουλάνε τις μετοχές των πελατών τους στο πέμπτο limit down και έπειτα περνάμε στην αντεπίθεση!

Η τακτική Ρεχάγκελ στη Σοφοκλέους!
Το είπε ο Ρεχάγκελ! Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ελεγχόμενη επίθεση. Δηλαδή, αφήνουμε τους ραντιέρηδες να πουλάνε τις μετοχές των πελατών τους στο πέμπτο limit down και έπειτα περνάμε στην αντεπίθεση!

Η βασική αρχή, πάντως, του Γγερμανού προπονητή είναι η άμυνα. Παίζουμε καλή άμυνα και αν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν, βάζουμε και κανέναν γκολάκι.

Διότι στις αγορές, όπως και στα ποδοσφαιρικά τουρνουά, το ζητούμενο είναι να μη φας γκολ. Να μη βρεθείς πίσω στο σκορ και ύστερα τρέχεις και δε φτάνεις. Να μην την πατήσεις όπως οι Δανοί από τους Τσέχους.

Όπως θα θυμάστε, οι Δανοί είχαν βάλει τα δύο πόδια των Τσέχων σ’ ένα παπούτσι. Μέχρι τη στιγμή που έφαγαν το πρώτο γκολ. Από εκεί και πέρα άνοιξε η άμυνά τους και οι Τσέχοι έβαζαν το ένα γκολ μετά το άλλο.

Χρειάζεται ακόμη να μην υποτιμάμε τον αντίπαλο. Μπήκαν οι Γάλλοι στο γήπεδο και νόμιζαν ότι μόνο με τη φανέλα θα κέρδιζαν το Euro.

Έτσι και πολλοί επενδυτές ακολουθούν πιστά ορισμένους επενδυτικούς ομίλους στις επιλογές τους μόνο και μόνο για τη φανέλα. Και χάνουν τα χρήματά τους όπως οι ποδοσφαιρόφιλοι που πόνταραν τα ”ρέστα” τους, στοιχηματίζοντας στην ”ανωτερότητα” της Γαλλίας.



Στις αγορές, όπως και στο ποδόσφαιρο, χρειάζεται να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Αν συμβαίνει το αντίθετο, η καλύτερη στρατηγική γίνεται συντρίμμια. Καλή η άμυνα, καλή η ελεγχόμενη επίθεση, αλλά χρειάζεσαι και τύχη.

Θα θυμάστε το παιγνίδι της Εθνικής μας με την Τσεχία. Προσπάθησαν οι καημένοι οι Τσέχοι. Σουτ, κεφαλιές, διεισδύσεις, αλλά τίποτα! Τη μία φορά την μπάλα τη σταμάταγε το δοκάρι, την άλλη ο αέρας και την άλλη η πλάτη κάποιου ξεχασμένου Έλληνα επιθετικού στην ελληνική άμυνα!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πήγαν και οι δικοί μας οι αφιλότιμοι και έβαλαν το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης. Φρίκη! Για τους Τσέχους πάντοτε. Για εμάς ήταν μία χαρά. Φανταστείτε, τώρα, να έχετε επενδύσει σε μία μετοχή και να έχετε την ”τύχη” των Τσέχων! Δεν θα ξαναπατήσετε στη Σοφοκλέους!

Για να μη νομίζετε ότι σας λέμε ”ιστορίες”, η στήλη ξέρει επενδυτή που κάθε φορά που επένδυε στη μετοχή της Ιntracom ξεσπούσε ”σκάνδαλο”. Η μόνη πιθανότητα, λοιπόν, για να κερδίσει ο επενδυτής μας από την Ιntracom, είναι να τον προσλάβει ο Κόκκαλης για να ενημερώνεται για το πότε ο φίλος μας αποκτά την επιθυμία να αγοράσει μετοχές του oμίλου! Κάτι σαν συνδρομή σε αστρολογικό περιοδικό!

Πώς το έκανε ο Ρεχάγκελ; Τι σημασία έχει τελικά; Το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι η κατάκτηση του Euro! Έτσι και στις αγορές. Σημασία δεν έχει τόσο το πώς θα κερδίσετε, αλλά να κερδίσετε. Εφόσον κερδίσετε, έχετε τότε το δικαίωμα να δίνετε συνεντεύξεις και να μιλάτε για το μυστικό της επιτυχίας σας!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v