ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η αγορά εν όψει των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ οι όγκοι συναλλαγών θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Σημειώνουν επίσης την απουσία συγκεκριμένου λόγου, ικανού να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis αναμένει η αγορά να συνεχίσει να μη δείχνει συγκεκριμένη τάση με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που είναι ικανός να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα. Έτσι, η χρηματιστηριακή περιμένει ήπια συνεδρίαση.

Η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως κρίσιμος παράγοντας για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς είναι οι ροές από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Εξάλλου, η Eurobank Securities σημειώνει πως αναμένει να μετριαστεί η πίεση που ασκήθηκε χθες στον τραπεζικό κλάδο, η οποία ώθησε χθες την αγορά χαμηλότερα κατά 0,41%.

Από την άλλη, τονίζει η ίδια χρηματιστηριακή, το ”μη πειστικό” κλίμα στις διεθνείς αγορές μπορεί να συντελέσει αρνητικά στην τάση του Χ.Α. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τίτλοι των Γερμανός και Κωτσόβολος.

Ακόμα, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι τα εταιρικά κέρδη έχουν προσεγγίσει τα υψηλά τους επίπεδα και ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξής τους είναι πιθανή, προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές.

Η Εγνατία δεν περιμένει αυτή η διάθεση να αλλάξει σήμερα και επομένως εκτιμά πως οι τιμές των μετοχών δεν θα αλλάξουν δραματικά από τα τρέχοντα επίπεδα. Η χρηματιστηριακή τονίζει επίσης πως για την επανέναρξη την αγοραστικού ενδιαφέροντος απαιτούνται ”ηχηρά” αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, καθώς επίσης και ανακοίνωση πολύ καλών προοπτικών από τις επιχειρήσεις.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως μπορεί να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον για τους τίτλους μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που υποχώρησαν σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας ωστόσο πως αυτό δεν μπορεί να προσδώσει κατεύθυνση στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Απώλειες 0,41 κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 2.326,07 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη, με ελαφρά βελτιωμένους όγκους συναλλαγών.

Ο κλάδος των τραπεζών υποχώρησε κατά 1,47%, με τη μετοχή της Alpha Bank να κλείνει με απώλειες 2,14% λόγω ρευστοποιήσεων από ξένους επενδυτές. Οι μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης βρέθηκαν σε υπεραπόδοση, με τους αντίστοιχους δείκτες να κλείνουν 0,23% χαμηλότερα και 1,49% υψηλότερα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v