Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στις τράπεζες το ”βάρος” για την άνοδο

Τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, και ιδίως αυτά του τραπεζικού κλάδου, εκτιμά η EFG Eurobank Sec στη μηνιαία της ανάλυση για τον Ιούλιο, ότι θα παίξουν το ρόλο του καταλύτη για την ελληνική αγορά στο επόμενο διάστημα, καθώς οι δεσμοί με τις διεθνείς αγορές φαίνεται ότι ”χαλαρώνουν”. Τα top picks.

Eurobank: Στις τράπεζες το ”βάρος” για την άνοδο
Τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, και ιδίως αυτά του τραπεζικού κλάδου, εκτιμά η EFG Eurobank Sec στη μηνιαία της ανάλυση για τον Ιούλιο, ότι θα παίξουν το ρόλο του καταλύτη για την ελληνική αγορά στο επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της χρηματιστηριακής, οι τράπεζες θα ανοίξουν ”το χορό” των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων στο τέλος του Ιουλίου.

Η EFG Eurobank Sec. εκτιμά ότι η πλειονότητα των τραπεζών θα παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα, δίνοντας έτσι ανοδική ώθηση και στην υπόλοιπη αγορά.

Διαφορετικά, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, αν και υπάρχουν και μεμονωμένες εταιρικές συμφωνίες, δεν θα κατορθώσουν να προκαλέσουν μια γενικευμένη ανοδική πορεία.

Γενικότερα, η EFG Eurobank Sec αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις για το β΄ τρίμηνο του 2004 είναι αισιόδοξες, ωστόσο εκφράζει ανησυχίες μήπως έχουν ήδη προεξοφληθεί από την αγορά.

Παράλλήλα, στην ανάλυσή της η EFG Eurobank Sec επισημαίνει ότι ένα σημαντικό ζήτημα είναι το αίσθημα των επενδυτών στην εγχώρια αγορά, κάνοντας λόγο για έλλειψη ενθουσιασμού.

Μάλιστα, σχολιάζει ότι δεν αναμένεται αντιστροφή του κλίματος, εκτός και αν πρώτα υπάρξει εκ νέου ανοδική πορεία για την ελληνική αγορά, αντίστοιχη με αυτή του α΄ εξαμήνου.

Όσον αφορά στην επίδραση που έχουν στη Σοφοκλέους οι διεθνείς αγορές, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ναι μεν συνεχίζουν να αποτελούν έναν βασικό παράγοντα καθορισμού της τάσης, ωστόσο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια ”χαλάρωση” αυτού του συνδέσμου.

Τα top picks της EFG Eurobank Sec αποτελούν οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Coca-Cola 3E, ΔΕΗ, Cosmote, Τιτάν, και Frigoglass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v