Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Αύξηση 22-25% στα κέρδη 6μήνου των τραπεζών

Αύξηση 22%-25% εκτιμά η Marfin πως θα καταγράψουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των πέντε μεγάλων τραπεζών στο εξάμηνο, ενώ εξαιρουμένης της Εμπορικής, που αναμένεται να παρουσιάσει υποχώρηση, η άνοδος των Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς τοποθετείται στο 27%-30%. ”Λογικές” οι αποτιμήσεις λέει η Marfin.

Marfin:Αύξηση 22-25% στα κέρδη 6μήνου των τραπεζών
Κατά 22%-25% εκτιμά η Marfin Analysis πως θα ενισχυθούν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των πέντε μεγάλων τραπεζών και συγκεκριμένα των Εθνικής, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορικής στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2004 εξαιρουμένης της Εμπορικής, η οποία εκτιμάται πως θα παρουσιάσει κάμψη στα κέρδη προ φόρων, ενώ ο μέσος όρος αύξησης των κερδών για τις υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες είναι της τάξεως του 27%-30%.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί σταδιακά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου των τραπεζών, τα οποία αναμένονται προς τα τέλη του μήνα.

Συμπληρώνει δε, πως στην παρούσα φάση οι αποτιμήσεις των τραπεζών φαίνονται πιο ”λογικές” ύστερα από τις πρόσφατες πιέσεις που δέχτηκαν.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis εκτιμά πως η Alpha Bank και η EFG Eurobank αναμένεται να παρουσιάσουν την υψηλότερη αύξηση στα κέρδη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους, και συγκεκριμένα της τάξεως του 40%.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 20%-25% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, ενώ για την Εθνική Τράπεζα αναμένει άνοδο της τάξεως του 12%-17%.

Η Εμπορική ωστόσο εκτιμάται πως θα παρουσιάσει υποχώρηση των κερδών, καθώς, όπως επισημαίνει η Marfin Analysis, θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στις 28 Ιουλίου, η EFG Eurobank στις 5 Αυγούστου, η Τράπεζα Πειραιώς στις 10 Αυγούστου, η Εμπορική Τράπεζα κατά πάσα πιθανότητα στις 6 Αυγούστου, ενώ η Εθνική δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την ημερομηνία ανακοίνωσης των μεγεθών εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v