Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για το deal της Dixons στον Κωτσόβωλο

”Λογική” για τη Fourlis Συμμετοχών, η οποία αποχωρεί από μια ”κορεσμένη” αγορά και ”θετική” για την Κωτσόβολος που θα βοηθηθεί από την τεχνογνωσία της Dixons χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το ελληνοβρετανικό deal. Πλέον, η Fourlis μπορεί να επικεντρωθεί σε τομείς που διαθέτουν περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης, όπως η αγορά των επίπλων μέσω του Ikea.

Οι αναλυτές για το deal της Dixons στον Κωτσόβωλο
Θετική για την Κωτσόβολος και λογική για τη Fourlis Συμμετοχών χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την εξαγορά της πρώτης από τη βρετανική Dixons.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2004 εκτιμά πως η πώληση του 21,5% των μετοχών της Κωτσόβολος στην οποία προχώρησε η Fourlis Συμμετοχών προς την εταιρία Dixons αποτελεί λογική κίνηση για τον ελληνικό όμιλο, ο οποίος αποχωρεί από μια ”κορεσμένη” αγορά και επικεντρώνεται σε δραστηριότητες που διαθέτουν περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης της εν λόγω μεταβίβασης όσον αφορά στην αποτίμηση της Fourlis.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία ΑΧΕ, που επισημαίνει πως η Fourlis Συμμετοχών αποχωρεί από μια αγορά που είναι ”ώριμη” και η οποία κατ’ επέκταση δεν διαθέτει περιθώρια ανάπτυξης, ενώ παράλληλα μπορεί να επικεντρωθεί σε τομείς που διαθέτουν περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης και κυρίως στην αγορά των επίπλων μέσω του Ikea.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η εξαγορά της Κωτσόβολος από την Dixons αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την ελληνική εταιρία.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ο βρετανικός όμιλος διαθέτει την τεχνογνωσία ώστε να βελτιώσει τη θέση που η Κωτσόβολος κατέχει στην ελληνική αγορά, αλλά και να βοηθήσει στην ενίσχυση των πωλήσεών της.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η αναδιάρθρωση της Κωτσόβολος που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει από πέρυσι, ενώ συμπληρώνει πως ο βρετανικός όμιλος μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία, και δη όσον αφορά στη μείωση των λειτουργικών και χρηματοοικονομικών εξόδων.

Σύμφωνα με την Έγνατία ΑΧΕ, η Dixons ανακοίνωσε την πρόθεσή της για εξαγορά έως του 86,39% της Κωτσόβολος στο διάστημα από 8 Ιουλίου έως 8 Οκτωβρίου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v