Εντονη μεταβλητότητα στο ΧΑ

Εντονη νευρικότητα επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς μετά το μέσον της συνεδρίασης επανέκαμψαν οι πιέσεις στον ΟΤΕ, ισοσκελίζοντας κατά κάποιο τρόπο την ανοδική κίνηση που επιχειρήθηκε μέσω των μετοχών Εθνική, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Eurobank.

Συνεδρίαση έντονης νευρικότητας και τελική εικόνα διαφορετική των εκτιμήσεων που δημιουργήθηκαν κατά το μέσον της συνεδρίασης, όταν ξεκίνησε κάποια ανοδική κίνηση με επικεφαλής την Εθνική.

Έτσι και ενώ η προσπάθεια της Εθνικής βρήκε ”συμπαραστάτες” την Eurobank και τον ΟΠΑΠ (ο Τιτάνας κινήθηκε μόνιμα με ανοδικές διαθέσεις), η αρνητική έκπληξη ήλθε την τελευταία ώρα όταν και επανέκαμψαν οι πωλητές στον ΟΤΕ (δικαιώνοντας την προηγούμενη εκτίμηση ότι ο τίτλος περισσότερο ενδιαφερόταν να διακρατήσει τα 10 ευρώ και πολύ λιγότερο να δώσει κάποια ανοδική αντίδραση), ενώ στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος βρέθηκαν Ελ. Πετρέλαια (νέο χαμηλό τρέχοντος έτους), Ιντρακόμ, ΔΕΗ και Cosmote.

Πλήρης η δικαίωση όσων αναφέρονται σε αδύναμη και ευμετάβλητη ψυχολογία και δεν αποκλείουν περαιτέρω πτωτική κίνηση, όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη που θέλει η σταδιακή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη των τιμών στις μετοχικές Αγορές.

Το τελικό κλείσιμο του Δείκτη απλά ικανοποιεί όσους ήθελαν ένα κλείσιμο πάνω από τις 2344 μονάδες, ασφαλώς και θα ήταν καλύτερο να κλείσει το τεχνικό ”χάσμα” στις 2362, όμως μόνο αν ο Δείκτης υπερβεί με σημαντικό όγκο τις 2380 μονάδες θα υπάρχει σχετική βεβαιότητα για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 25 μονάδων (χαμηλό 2337,2, υψηλό 2362,15) και έκλεισε στις 2346,57 μονάδες με κέρδη 0,20%, αν και ελάχιστα προ του τέλους είχε γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, ενώ ο τζίρος σε περίπου απογοητευτικά επίπεδα έφθασε τα 126,3 εκ. ευρώ από τα οποία τα 16 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ανάποδη της αρχικής η τελική εικόνα, καθώς το τελευταίο ημίωρο οι πτωτικές μετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις ανοδικές και χρειάστηκε ο ”καλλωπισμός” του τελευταίου 10λεπτου για να διαμορφώσει την τελική αναλογία (137-140) και σε 13 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Στους επιμέρους τίτλους, σημαντικά κέρδη με ελάχιστους όγκους για Τεχνοδομή, Ευρ. Πίστη, Τρία Αλφα, Ιπποτούρ, σχτική κινητικότητα σε Λεβεντέρη και Μαξίμ, ”ανοιχτές” αγορές των τελευταίων λεπτών διαμόρφωσαν την τελική εικόνα σε Σφακιανάκη και Olympic Catering, νέο χαμηλό τρέχοντος έτους για την Αλουμίνιο Ελλάδος και αγοραστικό ενδιαφέρον για FHL Mermeren.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, 41 πακέτα της Mermeren Kombinat Ad Prilep, ένα πακέτο 250.000 τεμάχια της Cosmote στα 13,30 ευρώ και ένα πακέτο 40.450 τεμάχια της Γερμανός στα 21,90 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 69.300 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 20,31 ευρώ και ένα πακέτο 82.950 τεμάχια της Πειραιώς στα 9,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v