Ο Τύπος της Τρίτης

Οι νέες ρυθμίσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η αύξηση στα καταναλωτικά δάνεια, οι συνεχιζόμενες υψηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιριών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι νέες ρυθμίσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η αύξηση στα καταναλωτικά δάνεια, οι συνεχιζόμενες υψηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιριών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ευρωψηφοδέλτια: Στις πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές αναφέρεται η Ελευθεροτυπία, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για ”εμφύλιο” στο ΔΗΚΚΙ.

Σύμβαση Εργασίας: Δεκαέξι ρυθμίσεις σε θεσμικά αιτήματα της ΓΣΕΕ από αυξημένη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης εργατών έως και επιπλέον άδεια σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων περιλαμβάνονται στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει την καταβολή αυξήσεως στους μισθούς 4% αναδρομικά από την 1η του έτους και 2% την 1η Ιουλίου, αναφέρει Το Βήμα.

Εννέα αλλαγές σε μισθούς και άδειες προβλέπει η νέα σύμβαση εργασίας σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως ο διάλογος για το 39ωρο θα πραγματοποιηθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υγεία: Για καβγά υπουργών για το ”φακελάκι” κάνει λόγο Το Βήμα, που αναφέρεται στη δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού υγείας Αθ. Γιαννόπουλου ότι πρέπει να ανοίξει ειδικός λογαριασμός στα νοσοκομείο για να διευκολύνονται οι συγγενείς των ασθενών στην καταβολή ιατρικών… επιμισθίων.

Για δεύτερη φορά ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης ”αδειάζει” τον υφυπουργό κ. Αθ. Γιαννόπουλο, αναφέρουν Τα Νέα.

Καταργούνται τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στο ΕΣΥ αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Νικ. Κακλαμάνη.

Αβραμόπουλος: Αναμένεται μεγάλη αύξηση του τουρισμού δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Στο ταμπλό για 5 ώρες θα βρίσκονται όλοι οι τίτλοι σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως οι έντονες αντιδράσεις από τις εισηγμένες εταιρίες του ΣΕΒ για διαχωρισμό των μετοχών κάμπτουν τις αρχές του Χ.Α.

Υπό ”διεθνή” έλεγχο βρίσκεται το Χ.Α. παρά τα καλά εταιρικά κέρδη, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως στα χέρια λίγων θεσμικών – Ελλήνων και ξένων – βρίσκεται η αγορά.

Η Εξπρές αναφέρει πως έντονο παρασκήνιο που ενδέχεται να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή, διέπει τις τελευταίες ημέρες την υιοθέτηση του νέου Κανονιστικού Πλαισίου του Χ.Α.

Στεγαστικά Δάνεια: Έκρηξη στεγαστικών δανείων με παράλληλη συγκρότηση των τιμών ακινήτων, αναμένεται να φέρει η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης να εκπίπτουν οι τόκοι των στεγαστικών δανείων εξολοκλήρου από το εισόδημα των φορολογούμενων, τονίζει Το Βήμα.

Τιμές: Τη συγκράτηση των τιμών με την εφαρμογή ολυμπιακής εκεχειρίας επιδιώκει η κυβέρνηση και φαίνεται να εξασφαλίζει τη συναίνεση των επιχειρηματικών οργανώσεων, αναφέρει η Καθημερινή.

Για εκεχειρία όσον αφορά στις τιμές κάνει λόγο η Εξπρές που αναφέρει πως η κυβέρνηση προωθεί μορατόριουμ στις ανατιμήσεις ως τους Ολυμπιακούς.

Κατασκευαστικές: Στην αντεπίθεση περνάνε οι κατασκευαστικές εταιρίες με ”οργισμένη” ανακοίνωση για την εμπλοκή των έργων, όπως επισημαίνει Το Βήμα.

Αντιδρούν οι κατασκευαστικές σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική που αναφέρει πως έντονη διαμαρτύρεται ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) για τις άδικες επιθέσεις που δέχεται ο κατασκευαστικός κλάδος τις τελευταίες ημέρες και το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται σε βάρος του και διαβεβαιώνει ότι δεν θα μείνει απαθής μπροστά σε αυτό το φαινόμενο.

Πετρέλαιο: Στα ύψη βρέθηκε και πάλι το πετρέλαιο σύμφωνα με την Καθημερινή.

Δάνεια: Καλπάζει το χρέος των νοικοκυριών σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως είναι ορατός ο κίνδυνος αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων.

Το Κέρδος από την πλευρά του κάνει λόγο για ανησυχία από την Τράπεζα της Ελλάδος όσον αφορά στο ρυθμό χορήγησης των δάνείων, ενώ επισημαίνει πως σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών οι Έλληνες θα είναι εξίσου χρεωμένοι με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

ΟΤΕ: Στην ακύρωση 12.794.900 ιδίων μετοχών, λόγω παρελεύσεως τριετίας από την απόκτησή τους θα προχωρήσει ο ΟΤΕ σύμφωνα με Το Βήμα.

Οι ολυμπιακές τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει αναλάβει ο ΟΤΕ θα είναι έτοιμες στην ώρα τους διαβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμης σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τιτάν: Στο μέρισμα ύψους 0,95 ευρώ που θα διανείμει η Τιτάν για το 2003 και στο split της μετοχής στα δύο, αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Ηρακλής: Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Ηρακλής αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τεχνικές Εκδόσεις: Μείωση 54,4% στα κέρδη πρώτου τριμήνου εμφάνισαν οι Τεχνικές Εκδόσεις σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v