Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σύσταση ”πώληση” για τα ομόλογα από CSFB

Σύσταση ”πώληση” για τα εταιρικά ομόλογα του ΟΤΕ διατυπώνει η CSFB, προβλέποντας υποχώρηση της αξίας τους μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου του οργανισμού. Απαισιόδοξος ο οίκος για τις δραστηριότητες στη Ρουμανία και την πορεία των εργασιών σταθερής τηλεφωνίας.

ΟΤΕ: Σύσταση ”πώληση” για τα ομόλογα από CSFB
Την πώληση των εταιρικών ομολόγων του ΟΤΕ συνιστά η CSFB σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου, εκτιμώντας ότι αυτά πρόκειται να υποχωρήσουν, ειδικότερα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου.

Ο οίκος, όπως αναφέρει, υιοθετεί αρνητική (”bearish”) στάση για τον ΟΤΕ, καθώς αναμένει να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διάβρωση στις δραστηριότητες του Οργανισμού στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία. Ακόμη, αναμένει τα έσοδα της RomTelecom να είναι απογοητευτικά και οι ταμειακές της ροές αρνητικές λόγω της αύξησης του καθαρού χρέους.

Η CSFB επισημαίνει άλλωστε τον περσινό ”ελλιπή” χειρισμό του θέματος της CosmoRom, ο οποίος, όπως αναφέρει, άφησε ερωτηματικά για την ικανότητα της διοίκησης να διαχειρίζεται το ρίσκο που ανακύπτει από τις διεθνείς δραστηριότητές της.

Η απόφαση για περικοπή του μερίσματος που ανακοινώθηκε στις 19 Μαΐου, αναφέρει η CSFB, αν και θα έχει θετική επίδραση ανακόπτοντας τη μείωση του ρευστού, δεν αναμένεται να παρέχει ενίσχυση στις θεμελιώδεις ταμειακές ροές και σε θέματα της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v