Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος συμβάλλουν τα μέγιστα στη διακύμανση της μετοχής του ΟΤΕ. Το μόνο που μένει για να αποκτήσει σασπένς το... γουέστερν της Σοφοκλέους είναι η ανάλογη μουσική υπόκρουση. Κινητικότητα στον όμιλο της Αγροτικής, ενθαρρυντικές ενδείξεις από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιδρά προς τα 10,14 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, παρασύροντας υψηλότερα τις Alpha (20,36 ευρώ), Εθνική (24,06 ευρώ), αλλά και Eurobank, Τιτάν (37,48 ευρώ), Αγροτική.

Βέβαια στην περίπτωση του Οργανισμού, φάνηκε πως χρειαζόταν ο... ”καλός” της υπόθεσης, δηλαδή η UBS, που προσβλέπει στη διεύρυνση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, στην αύξηση της επιρροής της και βεβαίως στην ενίσχυση της θέσης της εν όψει των επόμενων συμφωνιών, που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

Στον ρόλο του ”κακού” φαίνεται πως εξοβελίζουν παράγοντες της αγοράς τον αμερικανικό οίκο, ο οποίος είναι γνωστό πως έχαιρε προνομιακής στήριξης από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτόν που θα πρέπει να βρει η αγορά είναι ο... ”άσχημος” της ιστορίας.

Το ενθαρρυντικό είναι πως επιβραβεύεται η σημαντικότατη ενίσχυση των μεγεθών της Τιτάν, με αύξηση συναλλαγών και τιμής, ενώ θα πρέπει να αναμένεται σύντομα θετική έκθεση ελληνικών χρηματιστηριακών.

Κινητικότητα για μία ακόμη φορά στη μετοχή της Αγροτικής, που κυμαίνεται στα 6,18 ευρώ, ενώ ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύεται και από τον ασφαλιστικό βραχίονα, καθώς η ΑΓΡΑΣ κυμαίνεται μεταξύ 3,78 – 4,06 ευρώ.

Κίνηση που ενισχύει παλαιότερη εκτίμησή μας πως στον όμιλο κυοφορούνται εξελίξεις.

Στο περίπου 3 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών, με το σχετικό βελτιωμένο κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές να συντηρεί και τη δική μας αγορά σταθερά υψηλότερα των 2.360 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v