Ο Τύπος της Παρασκευής

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στον Λευκό Οίκο, οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιριών απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στον Λευκό Οίκο, οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιριών απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Παρασκευής,.

Καραμανλής: Την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε να διοργανώσει επιτυχημένους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή στον Λευκό Οίκο, αναφέρει το Κέρδος.

Για ”επίθεση φιλίας” του Αμερικανού προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κάνει λόγο Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο πρώτος αισιοδοξεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Ελευθεροτυπία αναφέρει πως η υποδοχή του Τζορτζ Μπους τόσο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και προς τους Αγώνες ήταν θερμή.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως ο Μπους εξέδωσε οδηγία υπέρ της Αθήνας, ενώ συμπληρώνει πως αφενός πιέζει για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και αφετέρου πως επιμένει για το σχέδιο Ανάν όσον αφορά στην Κύπρο.

Γκαργκάνας: Περικοπή δαπανών και αυτοσυγκράτηση στις μισθολογικές αυξήσεις συνέστησε και πάλι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας, αναλύοντας χθες την ετήσια νομισματική έκθεση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επισημαίνει το Κέρδος.

Για νέες συνταγές λιτότητας από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει λόγο Το Βήμα, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως ο κ. Γκαργκάνας ανησυχεί και προειδοποιεί ότι ”ο τιμάριθμος διεκδικεί Ολυμπιακό μετάλλιο”.

Η ελληνική οικονομία δεν είναι υπό επιτήρηση, ωστόσο απαιτούνται μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, κάτω από το 3%, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γκαργκάνας στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σουφλιάς: Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς επανέλαβε χθες τη δέσμευσή του για την κατάργηση του ”μαθηματικού τύπου” σύμφωνα με το Κέρδος, ενώ Το Βήμα τονίζει πως ο κ. Σουφλιάς οργισμένος καταγγέλλει τον ”εργολάβο-φάντασμα”, σχολιάζοντας παράλληλα τι κρύβεται πίσω από τα ”αθώα” δημοσιεύματα.

Σοφοκλέους: Πόσο αντικειμενικές είναι οι εκθέσεις που κατά καιρούς κυκλοφορούν από ξένους οίκους για ελληνικές εταιρίες, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει πως το προαναφερθέν ερώτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την τελευταία έκθεση του οίκου UBS για την Εμπορική Τράπεζα, μέσω της οποίας η τιμή-στόχος εκτοξεύεται από τα 19 ευρώ στα 29 ευρώ, αλλά και τις αντικρουόμενες εκθέσεις των Morgan Stanley και Citigroup για τον ΟΤΕ.

Εξαγωγές: Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αυξάνεται επιπλέον με 1,1% ετησίως αν αυξάνουν οι εξαγωγές κατά 1% τον χρόνο, στόχος ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί αρκεί να αρθούν τα αντικίνητρα και να θεσμοθετηθούν κίνητρα για τους εξαγωγείς, συμπέρανε μεταξύ άλλων το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, αναφέρει Το Βήμα.

Καύσιμα: Τη διαφάνεια στην τιμολόγηση των καυσίμων προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ως ένα μέτρο ελέγχου των κερδοσκοπικών φαινομένων στην πετρελαϊκή αγορά, σύμφωνα με το Κέρδος.

Κλωστοϋφαντουργία: Δύσκολες μέρες διέρχεται η κλωστοϋφαντουργία, όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά παγκοσμίως, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΟΤΕ: Προβληματισμό και έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα τιμολόγια χονδρικής του ΟΤΕ, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.



Πυρ ομαδόν εκδηλώθηκε και χθες κατά της μετοχής του ΟΤΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η βίαιη πτώση της μετοχής του Οργανισμού προχθές, πριν ανακοινωθεί η σμίκρυνση του μερίσματος για το 2003 στα 0,35 ευρώ, δημιουργεί υπόνοιες ότι υπήρξε επιλεγμένη διαρροή περί του μερίσματος, με συνέπεια να εκδηλωθεί κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα διερευνήσει εάν διέρρευσε η πληροφορία για χορήγηση μειωμένου μερίσματος, σύμφωνα με την Ημερησία.

Πληροφόρηση εκ των έσω ”βούλιαξε” τη μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα αναφέρει πως οι αρχές καλούνται να διερευνήσουν σκάνδαλο αγνώστων διαστάσεων.

Αγροτική: Εκ των βάθρων αλλαγές προτίθεται να πραγματοποιήσει η νέα διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας με στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα κάνει λόγο για πιθανό σχέδιο απόσυρσης της μετοχής.

Τιτάν: Για ”τιτάνιες” επιδόσεις της Τιτάν στο πρώτο τρίμηνο του 2004 κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει επίσης πως η διοίκηση προσδοκά ηπιότερη ανάπτυξη.

Πειραιώς: Για ενδιαφέρον της Τρ. Πειραιώς για σερβική τράπεζα κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως στις 28 Μαΐου αναμένεται η προκήρυξη για την Jubanka.

Fanco: Δυναμική εξαγορά και μακροχρόνια συνεργασία με τη Schiesser Palace, από τους σημαντικότερους κλωστοϋφαντουργικούς οίκους της Ευρώπης, πέτυχε η Fanco, που δημιουργεί προϋποθέσεις σημαντικής μεγέθυνσης με την άμεση εκμετάλλευση της δραστηριότητας και χωρίς άμεση χρηματοδότηση, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v